Intelegand Sagetatorii

Sagitarius (1)Articolul pe Scurt (pentru cei pe fuga sau care nu suporta articolele mai lungi)

– Cum, necum, intotdeauna s-a gasit cate un sagetator in viata mea. Primul a fost sora mea.

– Aceasta zodie m-a intrigat, m-a pasionat, caci am realizat ca avem Karma comuna. Am vrut sa ii inteleg Esenta.

– Pana acum 1 an, pentru a explica si descrie zodia Sagetatorului, aveam doar experienta personala cu Sagetatorii si Astrologia, dar acum aproximativ un an am descoperit Human Design si Cheile Genelor, care combina Astrologia cu alte discipline complementare pentru a oferi o privire mai clara si detaliata asupra zodiilor si vietii

– Utilizate impreuna, Sistemele Cheile Genelor, Human Design reprezinta Codul Sursa al Vietii si creeaza domeniul pe care il numesc ARHITECTURA UMANA, si subdomeniul MITOLOGIE PERSONALA, care, folosite impreuna cu experienta vietii de zi cu zi, au potentialul de a schimba radical perspectiva si intelegerea asupra vietii si dinamicii ei

– Zodia Sagetatorului face parte din categoria de zodii numita Zodiile Batrane, care au nevoie de timp si rabdare pentru a acumula intelepciune de viata si a invata sa redevina copii si sa se joace impreuna cu zodiile tinere

– Sagetatorii au Provocari Mitologice la fel de napraznice si neinduratoare ca Focul Insasi. Ca sa isi deblocheze proverbialul ”Noroc” care ii caracterizeaza ca zodie, ei trebuie sa infrunte si sa rezolve 5 provocari specifice zodiei lor: Nerabdarea, Inertia, Obscuritatea, Mandria si Fortarea Realitatii.

– Sagetatorii nu au doar Provocari. Ele sunt de fapt ateliere de lucru unde se construiesc si se finiseaza Darurile lor pentru toti oamenii. Darurile pe care de fapt Sagetatorii le construiesc prin viata lor de zi cu zi sunt: Rabdarea, Hotararea (Perseverenta), Idealismul, Subtilitatea si Puterea Personala. Aceste ”Daruri” nu sunt date. Ele trebuie dezvoltate si mentinute, dar reprezinta potentialul latent al zodiei Sagetatorului

– In Concluzie, Sagetatorii au mari provocari dar si mari Daruri pentru a putea trece cu bine peste ele. Si, oricat de ”Pe cont Propriu” ar fi, si oricat de puternici ar fi, locul lor e printre oameni, printre celelalte zodii, printre aliatii lor in Calatoria Eroului. Locul lor e intre alti Eroi, ca Ghid al lor, ca Cercetas si Mentor al Eroilor. Ei sunt Lumina Lumii.

 

Articolul pe Larg

Sagetatorii in viata mea – o calatorie personala

De cand am fost copil, Sagetatorii n-au fost prea departe de viata mea niciodata. Orice as fi facut, se pare ca exista mereu cel putin un sagetator in viata mea.

Primul sagetator, sau mai bine zis prima sagetatoare importanta din viata mea a fost surioara mea mai mica, Cristina. Apoi s-au mai adaugat si altii, atat barbati cat si femei.

In mod normal se zice ca Taurii (zodia mea) si Sagetatorii n-au ce cauta impreuna, ca Pamantul Fix al Taurilor va stinge Focul Mutabil al Sagetatorilor si ca focul sagetatorilor va parjoli tot pamantul drag al Taurilor.

Am descoperit din propria experienta ca e greu cu orice zodie, chiar si cu cele asa-zis ”Compatibile” si ca de fapt conteaza omul, nu zodia.

Sigur, putem intelege multe despre o persoana studiindu-i zodia, din cat mai multe unghiuri cu putinta. Putem afla ce cauta el in viata noastra, de ce Universul ni l-a trimis tocmai pe el ca sa fie un jucator important in puzzle-ul nostru personal, putem afla cum sa comunicam mai bine cu el, care ii sunt nevoile cele mai profunde si care ii este stilul de comunicare.

Asta nu tine totusi loc de experienta si de trait cu el efectiv. Cele doua nu sunt mutual exclusive, ci mai degraba se folosesc impreuna, la fel ca Pieptenul si Oglinda. Nu iti dai seama ce inseamna zodia si configuratia astrologica a unei persoane decat traind cu ea consistent timp de suficienta vreme.

Un Drive catre Esenta

Curios din fire si cu energie substantiala pentru explorare, am fost intrigat de acesti ”Mentori ai Eroilor” cunoscuti drept Sagetatori. Am fost curios sa le inteleg Esenta, caci Forma o vedeam in viata de zi cu zi si puteam sa citesc despre ea in Horoscopul lui Neti Sandu.

O noua Perspectiva – Cheile Genelor si Human Design (O Harta a Constiintei)

Pana acum un an, tot ce puteam sti despre zodii se limita la ce studiasem din Astrologie si ce mai vazusem din experienta personala. Dar cam atat. Multi zic ca asta e destul ca sa ai o opinie relativ bine formata, si nu vreau sa ii contest. Astrologia iti ofera multa intelepciune cu care sa lucrezi… daca stii sa o patrunzi. Dar cand am descoperit Human Design si mai ales Cheile Genelor, am descoperit un camp enorm de sinteza, din care si Astrologia este o parte, dar este doar o singura parte din multe.

Inconjurata de discipline inrudite in sistemele Cheile Genelor si Human Design, potentialul ascuns al Astrologiei iese la iveala. Imi aduce aminte de cheia 45, a sinergiei, o cheie specifica Gemenilor. Acel potential iese la iveala cand individul cu potentialul sinergiei este inconjurat de aliatii lui naturali.

Asa si aici, potentialul Astrologiei a iesit la iveala cand a fost inconjurata de aliatii ei naturali: discipline precum I-Ching, Kaballah, Sistemul Chakrelor, Contemplatia si chiar Genetica.

Privind Sagetatorii prin aceasta lentila compusa pe care am putea sa o denumim Arhitectura Umana sau Mitologie Personala, imaginea se imbogateste simtitor, ca si cum ar capata o noua dimensiune.

Imagineaza-ti ca initial te uiti la un elefant desenat pe o foaie, si intelegi in principiu cum e un elefant. Dar apoi, iti pui o pereche noua de ochelari si acel elefant iese din foaie si devine un elefant 3D.

Asta primesti cand folosesti ochelarii Mitologiei Personale pentru a descifra si intelege semnificatiile zodiilor si a lumii in care traim.

Un Preambul Mitologic al Sagetatorilor

Sagetatorii sunt simbolizati in Mitologie de Centaurul Chiron, Vindecatorul Ranit si Mentorul Eroilor. Asta deja suna foarte diferit de caracterizarea clasica a Sagetatorilor ”Le plac calatoriile, au noroc mult si prefera sa faca sport si sa fie in miscare”

Avem 3 categorii de zodii in zodiac dupa ”Varsta” pe care o guverneaza.

3×4 = 12, deci vom avea 4 zodii in fiecare categorie.

Categoria 1: Zodiile Tineretii – Aici avem Berbecul, Taurul, Gemenii si Racul. Ele sunt zodiile care poarta spiritul tineretii in ele. Treaba lor nu este ”Sa fie Mature”, ci sa intruchipeze bucuria, inocenta si chiar intelepciunea tineretii prin viata lor. Este treaba lor sa fie idealiste, sa arda de ideal, pentru a putea inspira zodiile Maturitatii. Ele sunt pastratoarele Viziunii noastre in Viata.

Categoria 2: Zodiile Maturitatii – Aici avem continuarea: Leu, Fecioara, Balanta si Scorpion. Ele sunt zodiile care au misiunea sa ia impulsul tineresc al zodiilor tineretii si sa ii dea si mai mult contur, sa il faca sa prinda forma. Nu au nimic de-a face cu ”Maturitatea” asa cum este ea propovaduita, caci maturitatea zielor noastre este orice numai maturitate nu. Ea nu mai tine cont de idealurile tineretii, nu incearca sa le inteleaga si sa le dea forma. Maturitatea n-are nimic de-a face cu Pragmatismul, ci este o inflorire a idealismului tineretii care devine mai deliberat si mai strategic

Categoria 3: Zodiile Batrane – Aici avem ultimele 4 zodii: Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti. Aici intreg procesul transformarii idealului in forma isi cunoaste zenitul. Zodiile tineretii mentin idealul viu. Zodiile Maturitatii il construiesc, iar zodiile Batrane il perfectioneaza si il duc la urmatorul nivel. Zodiile batrane au nevoie de mult mai mult timp decat celelalte pentru a isi implini menirea, caci sa nu uitam, desi esti Sagetator de exemplu, vei avea o perioada de tinerete, unde, desi ai duhul unui Centaur Batran si intelept, esti totusi copil. Zodiile batrane sunt mult mai detasate de procesul constructiei efective a visului, preferand sa inteleaga visul. De aici vine intelepciunea lor. Ele recupereaza inocenta idealismului zodiilor tinere si le aduc aminte zodiilor mature sa nu uite ca ce construiesc ele este Idealul pe care zodiile tinere il intruchipeaza

In acest sens, intre zodiile Batrane si zodiile Tinere este o relatie magica, asemenea celei dintre Copil si Bunic. Aceasta relatie poate fi mai dificila cand ambii parteneri au 20-30 de ani, cand inca se mai lupta cu provocarile tineretii, dar pe masura ce varsta trece si experienta se acumuleaza, zodiile batrane, inclusiv sagetatorii isi vor intra mult mai bine in rol, pentru ca vor avea timpul necesar ca sa isi digere experienta de viata.

Zodiile tinere par ca ”Nu se maturizeaza niciodata”, iar zodiile batrane, cand isi intra in rol, par ca ”Au dat in mintea copiilor”. Si exact asa e si bine. Zodiile tinere sunt aici ca sa intruchipeze spiritul si idealismul tineretii, iar zodiile batrane sunt aici ca sa invete lectia rabdarii si sa acumuleze cat de multa intelepciune pot, pentru a putea incepe sa isi scoata adevarata natura la iveala mai devreme mai degraba decat mai tarziu.

Iti dai seama ca o zodie batrana isi face ”bine” treaba, cu cat o vezi ca da mai mult ”in mintea copiilor”. Totusi, joaca ei, desi va fi asemanatoare cu cea a unei zodii tinere, nu va fi identica. Va fi ca joaca bunicului cot la cot cu nepotelul. Zodiile tinere sunt aici pentru a arata directia zodiilor maturitatii si pentru a ajuta zodiile batrane sa redevina copii, pentru ca ciclul se reia!

Provocarile Mitologice ale Sagetatorilor – Cheile Genelor

AstroWheel

Rasfatatii lui Jupiter, cei al caror porecla ar putea fi ”Norocosul”, nu au noroc prin definitie, ci au niste provocari mitice la fel de impresionante ca Jupiter insusi, pe care, daca reusesc sa le treaca, norocul blocat in acea provocare se va elibera si va face permanent parte din viata lor.

Cu cat mai mult sagetatorii iau decizii conform cu Dharma (Calea de Aur), Karma lor devine mai buna, caci energia in mod normal ”tinuta prizoniera” in interiorul ADN-ului lor devine permanent eliberata si atunci poate curge prin viata lor hranindu-i.

Atata tot, ca provocarile mitice asociate cu zodia Sagetatorului nu sunt tocmai usoare. Ele sunt provocarile lui Jupiter, ale lui Zeus. Sunt provocarile focului ajuns la apogeu. Sunt provocarile conducerii.

Am putea spune ca ”Pentru ca Sagetatorii sa isi poata debloca potentialul imens de noroc pe care il au in ADN, ei trebuie sa treaca Testele de Foc”. Si la fel ca focul, aceste teste vor fi un purgatoriu, ii vor arde, le vor purifica fiinta de tot ce este de natura joasa, pana va ramane numai lumina. Nu intamplator toate 4 cheile codonului Luminii 5,9,11 si 26 sunt in zodia Sagetatorului.

Provocarile mitice ale Sagetatorilor vor fi ca si focul, elementul lor astrologic: aprige, neinduratoare, feroce. Nu le vor da timp de respiro, ii vor testa la fiecare pas si vor fi napraznice.

Totusi, daca Sagetatorii invata sa treaca prin foc, atunci Focul va fi aliatul lor si ei vor putea renaste din propria cenusa. Sagetatorii vor avea de asemenea aliati care sa ii asiste pe calea lor de aur. Sa ii inspire, sa mearga alaturi de ei, sa le fie ghizi, mentori si ajutoare la nevoie. Atata tot ca adesea, atitudinea ”Eu pot eu ma descurc si singur, n-am nevoie de ajutor” a sagetatorilor ii va face sa incerce totul de unii singuri, desi ei sunt creati pentru a lucra in echipa, pentru a fi impreuna cu aliatii lor naturali.

Cheile Genelor asociate cu zodia Sagetatorului sunt:

Cheia 5 – Nerabdare / Rabdare / Atemporalitate

Cheia 9 – Inertie / Hotarare / Invincibilitate

Cheia 11 – Obscuritate / Idealism / Lumina

Cheia 26 – Mandrie / Subtilitate / Invizibilitate

Cheia 34 – Forta / Putere / Maiestuozitate

In astrologia clasica, exista o singura caracterizare pentru toti cei aflati in zodia Sagetatorului, caracterizarile pe perioade de 10 zile fiind mai putin cunoscute.

Daca cineva iti zice ”Sunt Sagetator”, ce iti vine in cap imediat este ”Ah, iti plac calatoriile, probabil ai inclinatii sportive si esti un aventurier innascut”, indiferent in care perioada a zodiei e nascut respectivul.

Cand studiem Sagetatorul prin Cheile Genelor, ce obtinem este un nivel nou de detaliu, iar daca putem vedea in spatele acestui nivel, in sub-structura lui, ii vom putea ”prinde” si semnificatia ascunsa a lui, ii vom putea vedea si semnificatia mitologica.

Care sunt deci provocarile pe care Sagetatorii le vor avea de infruntat pentru a isi debloca energia proprie si ”Norocul” care este proverbial la ei? Care sunt Greutatile de a fi Sagetator?

Le-am vazut deja. Sagetatorii, nu conteaza de perioada in care s-au nascut, se vor confrunta (deoarece fac parte din acelasi puls colectiv) cu:

Propria lor Nerabdare (5), care ii va face sa fie Furiosi si sa grabeasca inconstient ritmurile naturale

Propria lor Inertie (9), dar si inertia specifica vietii – ne miram de la un semn atat de activ si flexibil cum ar trebui sa fie Sagetatorul, dar in realitate povara Inertiei este a lor

Obscuritatea (11) este o alta provocare a Sagetatorilor. Desi la nivel inalt ei pot vedea si tinti cel mai departe, la nivel de umbra, ei nu-si pot vedea nici lungul nasului. Asemenea unei dimineti cu ceata groasa, Obscuritatea ii face sa uite chiar si cine sunt ei cu Adevarat si sa se creada Altcineva, sa bajbaie prin ceata nestiind cine sunt si ce scop au

– Mandria (26) ii va face sa fie avizi dupa atentie pozitiva si confirmare din partea celorlalti si le va da acea atitudine celebra sagetatorilor de ”Eu sunt Salbatic, Liber si nu pot fi Imblanzit decat daca vreau eu”, sau atitudinea de ”Ma descurc si Singur, pentru ca pot!”, ceea ce ii va taia de la aliatii lor naturali, atat interni cat si externi. De asemenea, darul Subtilitatii si Siddhi-ul Camuflajului (sau invizibilitatii) este folosit impotriva lor, facand adevaratii aliati, atat interni cat si externi sa devina invizibili. Provocarea celei de-a 26-a umbra este sa se lase ajutata si sa creada ca ceilalti nu au intentii ascunse si chiar ii sunt prieteni. Umbra a 26-a, a Mandriei este umbra lui ”Eu Vreau”, si multi Sagetatori, care da, au cea mai puternica vointa dintre toti cad prada la ceea ce ei cred sincer ca e Vointa lor, si o folosesc pentru a Decide, si nu pentru a sustine o anumita directie de actiune odata decisa.

– Si ca si cum n-ar fi de ajuns, dupa ce am parasit inelul de codoni al luminii si intram in inelul de codoni al Destinului, Sagetatorii se confrunta cu umbra Fortei (34) si Fortarii Realitatii. Da, este celebra ”Forta” din Razboiul Stelelor, este Forta Vie. Oamenii cheii 34 au de infruntat provocarea lui Anakin Skywalker care are o puternica conexiune cu Forta, dar care ajunge sa fie corupt de partea intunecata si sa devina Darth Vader.

Pentru unii Sagetatori, in functie de data nasterii, una sau mai multe din aceste provocari vor fi centrale, dar asta nu inseamna ca celalalte nu le vor avea, ci doar nu vor fi la fel de presante si poate vor reprezenta doar o tema minora in viata lor.

Darurile Sagetatorilor

Oriunde exista o provocare, ea exista pentru a oferi un laborator de dezvoltare a unei anumite calitati. Munca de faurire a darului si de perfectionare a ei este data de provocare, dar pe masura ce provocarea este inteleasa si rezolvata, darul devine din ce in ce mai slefuit. El reprezinta exact aptitudinea necesara pentru a rezolva provocarea pe care viata o prezinta.

Nerabdarea si darul Rabdarii (5)

Pentru cei care au provocarea Nerabdarii care ii face Furiosi si care ii face sa vrea mereu sa forteze ritmul si sa grabeasca viteza cu care lucrurile se intampla, darul care le poate rezolva dilema este tocmai Rabdarea, adaptarea la ritmurile naturale ale vietii. Rabdarea ne reconecteaza la rezonanta Schumann, impartasita de toate fiintele vii, la pulsul planetei. Nu este vorba de o rabdare impusa gen ”N-am ce face, imi impun sa am rabdare (dar pe interior tot nerabdator ca naiba sunt)”, ci o rabdare care iese natural la iveala din interiorul persoanei care are incredere in ritmurile vietii, care stie ca o rosie nu poate fi grabita sa se coaca si un cozonac tot in ritmul lui se face.

Acesti oameni sunt o forta incredibila de impamantare. Daca la nivelul Nerabdarii orice om se enerveaza foarte repede si explodeaza, caci i se pare ca lucrurile nu merg cum vrea el sau se misca prea incet , la nivelul Rabdarii persoana nu isi impune rabdarea, pur si simplu e natural rabdatoare, stiind ca lucrurile au toate timpul lor si ca totul va iesi asa cum trebuie sa iasa si nimic nu poate fi facut spre a-l grabi. Ei nu doar ca nu se enerveaza dar au un efect calmant si asupra celor din jurul lor.

In general, sagetatorii nu sunt caracterizati de Rabdare, ci mai degraba de nerabdare. Dar, cu trecerea anilor, unii vor deveni in mod natural rabdatori si din caracterele vulcanice si explozive pentru care sunt cunoscuti, vor deveni printre cei mai calmi si pasnici oameni din cati exista. Pur si simplu nu te vei putea enerva pe langa ei, caci iti vor incetini ritmul prea rapid, contracarand efectiv stressul care vine dintr-un ritm mult prea accelerat.

 Inertia si darul Hotararii (9)

Sa ii spui unui sagetator ”Esti Inert”, e ca si cum ti-ai semna propria condamnare la moarte. Va riposta. El nu se crede inert, inerta este lumea, inert si incapatanat esti tu, dar nu el. El este orice numai inert nu. Si la acel nivel, Hotararea este pur si simplu hotararea de a ramane fix asa cum este si a nu se schimba nici un inch. Este Hotararea de a ramane Inert.

Si totusi, sagetatorul este Foc (element transformational, al constiintei) si Mutabil (flexibil, adaptabil). Natura lui este transformare si flexibilitate, dar la nivelul Inertiei este orice numai nu transformational si flexibil. Este un zid de castel pe care oricat l-ai lovi, nu poti sa il strapungi.

Viata are inertia ei proprie. Rabdarea, de care am vorbit inainte, stie asta. Ea stie ca va exista inertie. Dar are rabdare, pentru ca stie ca orice inertie, oricat de mare, daca ii tai sursa de propulsie, intr-un final isi va epuiza energia cinetica. Rabdarea vede din perspectiva Eternitatii si realizeaza ca orice inertie, chiar si cea mai mare, e doar trecatoare.

Construind pe aceasta Rabdare, Hotararea darului al 9-lea este hotararea de a ramane cu procesul, de a nu il schimba (asa cum multi sagetatori fac, de unde si reputatia de ”Schimbatori si Nestatornici”).

Darul al 9-lea este ”Noi de-aicea nu plecam”, intr-un sens bun. In loc sa arunce lucrurile de valoare care s-au stricat, sagetatorul NU SE DA BATUT si in ciuda oricarei logici ramane cu acel lucru. Dar la nivelul darului nu ramane cu tipare negative care il ranesc pe el si pe altii, ci cu lucruri de valoare care totusi au multa inertie in parcursul lor.

E ca urcarea pe Everest. Inertia pe care muntele o opune e imensa. E inertia celui care urca impotriva lui insusi. Totusi Sagetatorul poate invata sa devina usor si atunci sa isi minimizeze propria sa inertie la viata. Poate invata ”Sa devina Usor”. Si atunci el nu mai opune propria sa inertie vietii si parcursul sau devine mult mai usor.

Hotararea este hotararea de a nu se lasa abatut de inertie. De a trece ca un fulg prin campul inertiei, oricat de inceara ar fi deplasarea prin el. Viteza melcului, sagetatorului cu darul al 9-lea nu i se pare inceata.

Obscuritatea si Darul Idealismului (11)

In sufletul oricarui idealist exista nazuinta de a fi ”Persoana Ideala” sau ”Intruchiparea Idealului”. Doar ca la nivel de umbra, acea nazuinta este luata la modul practic si este deposedata de orice fel de esenta, dand nastere la multe variante de consumerism si auto-negare. Obscuritatea ascunde adevaratul sine in spatele unei perdele groase de ceata, care-ti ia mintile si te face sa crezi ca esti altcineva. La nivelul Obscuritatii, Idealismul Sagetatorilor este un Anti-Idealism. In loc sa fie Mesagerii lui Apolo, Trambita lui Apollo care raspandesc lumina si mesajul lui bun cu lumea, acesti sagetatori vor deveni sceptici, dogmatici, atei si isi vor construi idoli falsi, caci au pierdut contactul cu lumina.

Obscuritatea te previne de a realiza ca traiesti in obscuritate. Obscuritatea este ignoranta dar nu intelectuala. Acesti oameni pot fi extrem de culti, intelectuali, destepti, dar nu vor putea sesiza natura esentiala a lucrurilor, sufletul lucrurilor.

Si in primul rand aceasta ignorare inconstienta a esentialului te va face sa crezi ca Inesentialul este Esential, iar ceea ce este cu adevarat Esential va parea plicticos, neentuziasmant si Inesential.

Si totusi, adevaratii idealisti ai zodiacului sunt Sagetatorii. La nivelul umbrei Obscuritatii ei sunt efectiv prinsi intr-o inchisoare a luminii. Experienta umbrei a 11-a este a fi inchis singur in carcera cu nici o raza de lumina patrunzand pana la tine. Obscuritate completa. Negru pretutindeni.

Idealismul este cerul instelat. Este Chiron tintind catre stele si aratandu-ne Aurora. Stelele mereu ne-au fascinat si au intruchipat idealismul. Sagetatorii viseaza nu doar ca ei sa ajunga la stele, ci noi toti.

Idealistii nu sunt aici pentru ei insisi, ci pentru toti, pentru noi toti, pentru a aduce viziunea stelelor in inimile tuturor, nu doar ale lor. Si desi profilul de MBTI al Sagetatorilor drept Aventurieri, Hedonisti si pusi pe Calatorii si Explorare se potriveste perfect cu tipul Artizanilor (Sensoriali si Perceptivi), Cheia a 11-a spune alta poveste. Ei sunt idealistii, sau mai bine zis, cei cu profil de idealist (Intuitivi si Emotionali) au structra sufletului dupa modelul proiectat pentru Sagetatori.

Idealistii lui Myers-Briggs intruchipeaza Spiritul de a fi Sagetator, de a fi Aventurierul Spiritual, de a fi Eroul care vine la Chiron si paseste pe calea de Aur intampinand provocari mitice.

Idealistii, oamenii celui de-al 11-lea dar sunt aici pentru a fi adevaratii nostri Realisti, oamenii veniti sa Ilumineze totul si pe toti. ”Everything is Illuminated”, asa viseaza sufletul unui idealist. Totul este Iluminat si scaldat in lumina. Iar idealistii vad lumina si frumosul din tot!

Mandria si Darul Subtilitatii (26)

Sunt multe straturi ale Cheii 26, toate avand de-a face cu Vointa Personala si utilizarea ei, cu Valoarea si Stima de Sine, precum si cu Primirea de Atentie si Capitalizarea ei.

26 este cheia lui ”Eu Vreau” si a lui ”Eu sunt Cel mai Bun”. Partenerul sau de programare este cheia 45 (Dominanta / Sinergie / Comuniune), cheia lui Eu Am, Eu Detin, Eu Posed.

Intreaga doctrina occidentala de tipul ”Tot ce Vrei poti sa Ai”, ”Tot ce Vrei meriti sa ai” dar mai ales ”Tot ce Vrei, trebuie sa Ai”, care sta la baza consumerismului, este intretinuta de umbrele celor 2 chei, Mandria (26) si Dominanta (45)

La nivelul Mandriei, darul Subtilitatii si siddhi-ul Invizibilitatii (sau mai degraba al Camuflajului) este folosit impotriva individului si a comunitatii in care se afla, dar intr-un mod subil si invizibil. El nu isi va da seama ca propria sa vointa este de fapt marele sau sabotor.

Intreaga sa viata va fi determinata si dictata de ceea ce Vrea sau Nu Vrea. Intreaga sa Putere va fi stransa in mainile Vointei care actioneaza ca singur stapanitor si domnitor al realitatii interne.

Felul cum Sagetatorii cheii 26 nu doar ca detin, dar tezaurizeaza Puterea este prin captarea atentiei celor care sunt in preajma. Dar o vor face atat de subtil incat demersurile le vor fi invizibile chiar si lor. Asta pentru ca Darul lor este darul Subtilitatii, dar la nivel de umbra functioneaza fix impotriva naturii sale.

Darul Subtilitatii este aici ca sa ii serveasca pe ceilalti cu Excelenta. Este un dar preocupat de Excelenta Serviciului pe care persoana ce il are il ofera. Si cel mai mare Serviciu este a fi propria persoana, deci persoanele darului al 26-lea vor fi foarte preocupate de propria lor excelenta.

Excelenta este foarte diferita de perfectiune. La nivelul umbrei a 26-a, a Mandriei, Sagetatorii vor vrea sa se descurce singuri, sa faca lucrurile mai degraba pe cont propriu si sa nu depinda de nimeni. Ei vor vrea sa fie perfecti, nu excelenti. Orice deviere personala de la notiunea lor de perfectiune va fi sever pedepsita. Vor fi cei mai mari critici ai lor, crezand ca isi fac o favoare si isi pastreaza integritatea si valoarea criticandu-se.

La nivelul darului al 26-lea, Sagetatorii isi dau seama ca Perfectiunea este un concept Dinamic si atunci ei sunt mereu in cautarea Excelentei Personale. Stiu ca nu trebuie sa fie perfecti pentru a fi excelenti. Iar un om nu poate fi excelent decat servindu-i pe altii excelent.

Iar excelenta nu are nimic de-a face cu Vointa Individuala, sau mai bine zis cu preferintele si aversiunile individuale. Excelentei in Serviciu nu ii pasa ce vrea sau ce nu vrea celalalt, caci Vointa Individuala nu este un indicator bun al adevaratelor nevoi subtile ale individului.

Excelenta celui de-al 26-lea dar se refera la a detecta nevoile subtile, invizibile ale omului servit, si a le servi pe acelea. Alte daruri se ocupa de nevoile mai evidente, darul al 26-lea contine in el intelepciunea Vulpii din Micului Print ”Doar cu Inima poti vedea Clar. Ceea ce e esential e Invizibil pentru ochi”.

In timp ce a 26-a umbra cere mereu atentie, admiratie si respect si devine foarte razboinica atunci cand nu le primeste, al 26-lea dar nu mai are nevoie sa ceara nici macar un dram de atentie, admiratie si respect. El nu le mai cere, desi le primeste. Interesul Darului al 26-lea nu mai este Cere, Cere, Cere (subtil) si Acumuleaza. El nu mai are frica de a nu avea destul, de a nu detine destul.

Interesul Darului al 26-lea este Ofera, Ofera, Ofera cel mai bun tu, cel mai bun serviciu, cea mai buna atentie, cel mai mult suflet. Trateaza-l pe celalalt ca pe un Rege, indiferent cum esti tratat.

Umbra a 26-a, a Mandriei este foarte Justitiara si este croita sa faca dreptate ea daca considera ca i s-a facut o nedreptate. Darul al 26-lea a inteles ca Dreptatea nu o face Omul, ci Divinitatea. El stie ca daca serveste bine, toate cele trebuincioase vietii lui vor veni.

Nu il mai intereseaza sa primeasca atentie si respect, ci sa ofere atentie, apreciere si respect.

Are abilitatea magica de a revitaliza autentic stima de sine a persoanelor cu care interactioneaza, la fel cum umbra a 26-a poate sfarma si distruge stima de sine nu doar a propriei persoane, dar a oricui se afla in calea furiei sale.

Cheia a 26-a vorbeste despre folosirea armonioasa a vointei. Iar Vointa nu este, in cele mai multe cazuri, locul de unde se fac deciziile. Cei mai multi dintre noi (Sagetatorii inclusi) decid pe baza a ceea ce vor sau cred ca vor.

Sagetatorii Darului al 26-lea totusi stiu ca Vointa nu serveste la a decide, ci la a sustine o decizie odata luata. Adevaratele decizii, adevaratele interpretari si adevaratii ochi care vad semnificatiile vietii si ale actiunilor celorlalti sunt ochii inimii, ochii iubirii, ochii subtilitatii care vad lumea invizibila.

Iar ochii iubirii vad doar lumina din ceilalti.

Mandria face sagetatorul cu cheia 26 sa se izoleze de ceilalti si sa vada intentii subtile necinstite peste tot. Darul al 26-lea al subtilitatii poate sa faca ceva minunat. Chiar daca cineva chiar are cu adevarat intentii subtile negative (majoritatea nu au), darul al 26-lea nu are nevoie sa il confrunte, caci el poate face din Dusmani cei mai mari Aliati, intelegandu-le motivele subtile si servindu-i ca sa si le implineasca.

E usor ca Sagetatorii cu cheia 26, la nivelul darului, sa treaca neobservati. De unde la nivelul umbrei mandriei sunt posesivi si nu pot suporta ca altcineva sau altceva sa primeasca ”Atentia Lor”, la nivelul darului ei radiaza atentie si sprijin din abundenta, si nu mai e nevoie sa ceara, pentru ca Universul are grija ca, prin intermediul aliatilor lor naturali, sa nu duca niciodata lipsa de nimic.

Umbra a 26-a rupe Comuniunea si transforma oamenii in insule, pe cand darul al 26-lea Unifica si face din 2 oameni unul singur, o Comuniune.

 Forta si Darul Puterii (34)

Da, Sagetatorii vor iubi sa auda asta. Da, favoritii lui Jupiter sunt CEI MAI PUTERNICI din tot zodiacul! I-ati gasit! Ei au titlul, ei Sagetatorii. Ei si doar ei sunt Cei mai Puternici… daca isi fac treaba bine. Dar cat de greu e sa iti faci treaba bine in cheia 34.

Pentru ca la nivelul Umbrei tot ce faci e sa impingi si sa impingi si sa impingi, incercand sa supui viata propriei tale vointe, sa devii stapanul vietii, sa o faci sa iti urmeze ea propriile tale convingeri, in loc sa iti adaptezi convingerile tale vietii.

N-ati vazut oameni mai blocati pe ”Eu asa sunt si eu asta vreau si eu asta fac” decat Sagetatorii celei de-a 34-a Umbre. Deja aici nu mai suntem in Inelul Luminii, ca pana acum. Cu Cheia 34 am ajuns la Inelul Destinului.

Umbra a 34-a mereu vrea sa dicteze ritmul si sa forteze mana destinului, vor sa se miste in ritmul lor, vor ca viata sa nu ii scoata din propriul tempo si nu sunt deloc receptivi decat la propriul lor ritm.

Dupa parerea celor cu a 34-a umbra, in viata lor intampina tot felul de rezistente, iar ceilalti pur si simplu nu vor sa faca lucrurile asa cum trebuie facute. In realitate, ei imping iar viata nu are de ales decat sa impinga inapoi, caci acesti Sagetatori sunt intruchiparea Fortei Vietii Insasi.

Dar ei nu cred ca sunt o bucatica din Forta Vietii, ci ca Detin Forta vitala, ca detin putere si ca e la latitudinea lor cum o folosesc, ca ei fac agenda. Mare le e mirarea sa afle ca nu e asa. Ca ei nu au Putere decat atunci cand energia si tempo-ul lor, intreg sistemul lor de credinte este aliniat cu Viata Insasi.

Nu cu viata lor, ci cu viata insasi, intreaga viata a Pamantului. Ei nu isi dirijeaza destinul, Destinul ii dirijeaza pe ei si ii poarta pe meandrele lui. Nu inseamna ca ei nu aleg nimic, dar daca alegerile lor nu sunt aliniate cu agenda Fortei Vitale, se vor gasi sleiti de puteri rapid.

Insa daca urmeaza cursul Fluviului Vietii, acolo ei au o Putere care altora le va parea Miraculoasa. Ei pot detine intr-adevar intreaga putere a lui Jupiter, stapanul Zeilor, daca isi aduc aminte ca Jupiter nu decide ce face viata, ci ca Viata decide ce face Jupiter.

Da, acesti Sagetatori pot avea vieti impozante ca niste monumente, intruchipand Omnipotenta. Dar Omnipotenta nu inseamna ”Pot face orice vreau eu” ci ”Daca convingerile mele sunt aliniate cu agenda Vietii Insasi, voi avea multa putere la dispozitie cu care sa duc la indeplinire agenda vietii”.

Viata celor cu cheia 34 nu este Viata lor, este Viata Vietii insasi. Destinul lor nu e al lor. Ei intruchipeaza cararile unduitoare ale destinului si vietile lor nu sunt niciodata monotone

Concluzii

E si grea, e si frumoasa viata de Sagetator. Ei sunt marii nostri idealisti, marii nostri filozofi, pot fi oamenii cei mai calmi, cei mai rabdatori, cei mai luminosi, pot fi incredibil de perseverenti daca isi depasesc propria inertie si rezistenta la schimbare. Pot transforma dusmanii in prieteni daca in loc sa vada dusmani pretutindeni vad oriunde pasesc potentiali aliati. Si pot gusta niveluri de putere personala nebanuite de alti muritori, daca invata sa traiasca in acord si in ritm cu viata insasi, in loc sa isi impuna propriul ritm ei.

Da, vor fi intotdeauna aventurosi, aprigi si plini de vigoare, doar a lor este Forta Vietii insasi. Dar, dincolo de astrologia clasica, Sagetatorii ne pot uimi prin natura lor filosofica, care uneori este bine ascunsa, prin natura lor contemplativa care ii impinge la Cautarea Intuitiva a Adevarului.

Misiunea lor e sa fie Marii nostri Vindecatori, sa vindece Rana Noastra Sacra. Sa ne indrepte catre ea si sa ne fie Mentori intelepti, asa cum centaurul Chiron a fost mentorul multor Eroi mitologici.

Dar inainte sa poata fi Chiron, ei vor trebui sa se domesticeasca singuri, sa invete loialitatea, statornicia, rabdarea, credinta, smerenia. Libertatea pe care o viseaza Sagetatorii are de-a face prea putin cu Calatoriile si Campiile intinse, ci mai degraba cu Calatoria Interioara de Purificare a Sinelui si cu deblocarea Libertatii Interioare.

Pentru Sagetatori, Spatiul nu mai e ultima frontiera, ci Spatiul Interior. Acolo se da adevarata batalie. Aceea e adevarata aventura. Calea de Aur, calatoria Eroului. Calatoria pe care orice om, mai devreme sau mai tarziu trebuie sa o faca.

Sagetatorii sunt aici sa o faca primii. Sa ne lumineze si noua drumul. Sa ne initieze, sa fie cercetasii si ghizii nostri prin lumea umbrei. Dar inainte sa ne poata calauzi pe noi, trebuie sa se poata calauzi pe ei.

Inainte sa poata fi o lumina pentru noi, trebuie sa treaca ei prin foc primii si sa iasa complet renascuti pe partea cealalta. Nu este o misiune usoara. Dar aliatii lor, toate celalalte 11 zodii, vor fi mereu langa ei, gata sa sara in ajutor cu celelalte Daruri ale celor 64 de Chei ale Genelor

 

Asa ca Iubiti-va Sagetatorii si aveti incredere in ei. Ei sunt Lumina Zodiacului. Ei sunt cei insarcinati cu a aduce inapoi focul Tineretii si a nu-l lasa sa se stinga. Ei sunt Maestrii Focului Sacru, Pazitorii lui Eterni.

Ei, Sagetatorii sunt Rasfatatii lui Jupiter si Copiii lui Apolo!

Tintiti spre Stele, Sagetatori dragi. Aprindeti flacara idealismului. Faceti sa ploua cu Lumina. Lumea are nevoie de lumina. Lumea are nevoie de Voi!