Multi vor citi. Putini vor intelege

Seriousness-of-lifeDegeaba citesti carti de dezvoltare personala, te duci la Seminarii si dai cine stie cati bani pe Coaching daca nu ai interesul, nadejdea sau abilitatea sa digeri si sa integrezi eficient spiritul transmisiei in viata ta.

Interesul

Sa dai timp, energie sau bani pe “dezvoltare personala” cand tu de fapt nu esti deloc interesat sa digeri si sa integrezi spiritul transmisiei autorului, speakerului sau coach-ului in tine, crezand in tot acest timp ca viata ta se va imbunatati catusi de putin pentru ca esti angrenat, e o pierdere COSTISITOARE de resurse.

Aia este doar Entertainment, doar Distractie pe bani mai multi decat un spectacol de teatru.
N-am nimic cu nimeni, nu ma intelegeti gresit. Nu cred ca dezvoltarea personala e pentru toti. Chiar nu este. Sigur, ar fi benefica oricui, dar nu oricine e nu doar interesat, ci chiar investit si devotat cresterii lui.

Multi oameni sunt “interesati” de o viata mai buna, dar sunt doar atat, interesati. Si interesul nu-i niciodata de ajuns.

Nadejdea

Poti fi interesat de dezvoltare personala sau spirituala dar sa te saboteze lipsa ta de nadejde ca chiar poti sa te tragi in sus din punctul unde esti pana la starea de deschidere si pace asociata cu o constiinta mai usurata de grijile cotidiene. Poti fi devotat, daca nu dublezi devotiunea ta cu credinta, iti vei pune singur bete in roate si progresul tau va fi aproape insesizabil.

Vestea buna aici este ca Credinta nu e ceva ce ai, e ceva ce INVETI. Nimeni nu are nadejde ca se poate pentru el la inceput. Nimeni. Dar cei care au putut, au construit-o caramida cu caramida. Si da, le-a luat destul de mult.

Digestia

Si nu in ultimul rand, si asta s-ar putea sa doara, sa zicem ca esti devotat cresterii tale, ca ai reusit sa dezvolti de-a lungul anilor credinta ca poti creste, daca tu crezi ca o carte, un seminar sau o sedinta de Coaching va da aceleasi rezultate pe tine ca si pe cei care chiar le obtin, TE INSELI.

Totul depinde de abilitatea ta de digestie, integrare si imbogatire a spiritului transmis de Speaker sau Coach cu propriile tale virtuti.

Nu, NU DIGERI INFORMATIE! Informatie e pe toate drumurile. E plina lumea de informatie. Si in cele mai multe cazuri informatia e mai putin valoroasa decat hartia pe care e scrisa!

Spiritul Transmisiei, nu Informatia ei

Totusi, exista altceva in carti, seminarii si sedintele de Coaching ascuns in spatele interactiunii. Este vorba de Spiritul a ceea ce este spus.

Cartea, seminarul, Coaching-ul, articolele chiar, toate sunt un portal spre o vibratie, spre vibratia pe care cel care a scris cartea, care tine seminarul sau care te consiliaza a accesat-o.

Acea vibratie e un taram intreg, la fel de vast ca Pamantul nostru. Tinta noastra este acea vibratie, dar nu o singura data, ci consistent.

Si nu oricine poate sa digere transmisia ca sa poata auzi cu claritate nota pe care cartea, sau coach-ul o canta. Si chiar daca poate digera eficient, multi dintre acestia uita ca de fapt e nevoie nu doar sa digeri, ci si sa integrezi acea vibratie in tine, sa fii capabil sa produci si tu aceeasi nota, cu timbrul vocii tale, bineinteles.

Asta e adevarata munca, nu citirea cartii, participarea la seminar sau sa fii atent la sedinta de coaching. Ele sunt aici doar ca un diapazon, ca sa ne dea tonul. Si daca uitam nota, ne intoarcem si luam tonul din nou. Si daca dorim sa auzim cantaretul cantand, mergem la el, pentru ca da, canta sublim.

Dezvoltarea personala e OPTIONALA

Dar daca doar mergem sa il auzim, hai sa fim clari ca mergem la un concert si sa nu speram sa fie mai mult decat o simpla experienta de divertisment. N-a zis nimeni ca ne trebuie dezvoltare personala. Nu e parte din curicula obligatorie.

Insa daca vrem o viata mai buna, sa ne fie clar ca nu e responsabilitatea Cartii, a Coach-ului sau a Speaker-ului sa intre in interiorul nostru si sa faca pentru noi ceea ce nu facem noi insine. El e acolo sa ne dea tonul si face asta cum stie el mai bine.

Dar e responsabilitatea noastra sa luam tonul in vietile noastre si sa invatam sa il cantam. Si asta ia nu luni, ci ani, ani de practica, ani in care ai prefera sa faci altceva si s-o lasi balta.

Exista un pret pentru Dezvoltare Personala si e mult mai scump decat energie si bani. Pretul daca chiar vrei sa cresti e SA PUI SUFLET!