Pana la capat

keep-calm-and-finish-it-5

Cine castiga? Cine are mai multa dreptate sau cine are mai multa vointa? Putem sa ne plangem pana maine sau putem privi adevarul in fata si chiar sa invatam din el. Castiga aproape intotdeauna cine are mai multa vointa. Asta nu inseamna ca ar trebui sa incetam sa cautam adevarul, ci doar ca atunci cand ne-am hotarat pe un curs de actiune, cea mai buna idee este sa-l urmam pana la capat.

Chiar si daca ne inselam si am luat-o in directia gresita, obiceiul in sine de a duce lucrurile la capat si de a persevera ne va servi sa ducem la capat si obiceiurile bune. Personal intru in multe dispute cu alte persoane, adesea persoane foarte dragi mie. Nu am totdeauna dreptate, de fapt daca ar fi sa fac o statistica, cred ca am dreptate in mai putin de 50% din cazuri. Totusi, imi sustin punctul de vedere fie el adevarat fie eronat pana la capat. Se intampla si invers. Uneori am eu dreptate si cel cu care conversez este in eroare. Sigur, ma enervez cand se incearca cu tot dinadinsul sa mi se demonstreze ca eu ma insel desi concluzia sau opinia mea e cea adevarata, dar apoi apreciez pe cel care isi sustine punctul de vedere pana la capat. Cel putin ma face sa imi flexez bine muschii argumentarii, sa imi intorc teoria pe toate fetele si sa ii testez soliditatea.

Eu mai si pescuiesc si am vorbit cu mai multi pescari. Impartasim cu totii acelasi gand. Mai bine sa ma lupt cu un crap de 25 de kg si sa il pierd fix inainte sa-l aduc pe mal decat sa prind 15 carasi de 2 kg fiecare. In acelasi fel, mai bine intru intr-un argument unde mi se demonstreaza prin explicatii pertinente ca ma insel si il pierd decat sa fiu langa cineva care fie nu ridica un argument in prima faza, fie il ridica si cand  vede ca sunt pregatit sa lupt il abandoneaza ca sa nu ma supere.

Apreciez oamenii care desi sunt uneori in eroare isi sustin punctul de vedere pana la capat. Ei isi vor sustine si visele si proiectele pana la capat si stiu ca daca mi-ar fi prieteni m-as putea baza pe ei sa nu ma abandoneze. Desi vor sustine si argumente gresite uneori, vor avea puterea sa sustina si adevaruri atunci cand conteaza cel mai mult.

Parerea mea personala: Mai bine sa sustii o prostie pana la capat decat sa sustii un adevar numai pe jumatate! S-ar putea sa nu fie o morala prea buna, dar eu cred in ea ca si cand ar fi si o sustin pana la capat!