Vreme de Joaca

Yeeeeees! Plec pe drum din nou. Iubesc sa calatoresc. In special cand calatoria este spre persoane pe care le iubesc.

Sediul Love in Life se schimba pentru cateva zile. Am fost la Craiova, dar drumul ma cheama unde mi-e inima, la iubita mea in Deva, asa ca pentru toti fanii Love in Life din Deva: VENIIIIIIIM!

La inceput de drum (e 06:30 dimineata si in maxim o ora plecam), am cateva ganduri sa va impartasesc.

1. Iarta-te și Iarta și pe alții

forgivenessIertarea e un proces de o viață întreagă, dar mai mult ca oricând acum, adu-ți aminte să ierți. Ca să poți ierta pe oricine altcineva, în primul și în primul rând trebuie să îl ierți pe Zeul tău, fie că e Dumnezeu, Soarele, Universul sau cine ar fi. Apoi trebuie să te ierți pe tine pentru TOTUL, pentru tot ce au zis alții despre tine și pentru tot ce ai zis tu despre tine. Un suflet ranit iarta mult mai greu. Dupa sine, iarta-ți Familia și partenerul de viață. Ei sunt cei mai aproape de sufletul tău deci te pot răni cel mai mult.

Apoi iartă-ți prietenii, superiorii pentru tot ce au zis și n-ai fi vrut să zică, au făcut și n-ai fi vrut să facă sau dimpotrivă, pentru ce ai fi vrut să zică, să facă și n-au făcut. Altfel, este ca și cum ai căra după tine pietre de moară. Nu ai făcut nimic greșit suflete. Și doar pentru că ceilalți sunt sub presiunea nevoilor lor de a te comporta într-un anumit fel și sunt atât de înfometați încât văd în tine un Hot-dog, nu înseamnă că ai greșit cu ceva dacă nu le-ai dat ce vrei. Ești aici să fii cum vrei tu să fii și în fața nimănui nu este musai să îți ceri iertare. Iertarea îți eliberează energia, întorcând-o înapoi la stăpânul ei de drept: TU! Altfel ea va fi disipată către alții și îi va învinovăți pe ei injust de lipsa ta de satisfacție

2. E vremea să te joci!

slide1Dacă ești ca și mine, atunci consideri că viața este o problemă serioasă și trebuie tratată cu decență, conștiinciozitate și seriozitate, nu cu râs, joacă și năstrujnicie. Nimic mai fals! Nici eu n-am înțeles viața o bucată bună de vreme și chiar și acum, deși am înțeles-o, uit sau uit să aplic și iar o iau și mai ales mă iau mult prea în serios.

E nevoie de echilibru, dar echilibrul e de partea jocului. Viata este 80% joc și 20% seriozitate, nu 80% seriozitate și 20% joc, iar cine îți zice altceva fie vrea să îți vândă ceva fie se visează stăpânul și șeful tău. Tot timpul când am uitat să mă iau în râs și să iau pe alții în râs am suferit. Când mi-am adus aminte să râd de mine și de problemele mele am aflat adevărul: ȘI LOR LE PLACE SĂ SE JOACE.

Crezi că ai probleme serioase și că nimeni nu te înțelege? La fel am crezut și eu. E un sentiment subiectiv, adevărat doar pentru că noi credem în el. E FALS! Viața e un joc și nu unul în care trebuie să strângi din dinți ca să câștigi. Deci, la joacă cu tine!

3. Decide să fii fericit

happiness-under-his-feet-in-public-domainFericirea e o decizie și necesită focalizarea completă asupra ei. Aici intervine disciplina. Nu e vorba să nu ai gânduri negative așa cum spune legea atracției. Ele vor apărea la fel cum praful se pune pe un birou. Important e să fii vigilent, să le remarci, să le recunoști și să nu le dai crezare. Dacă nu ai aplicat pașii anteriori nu doar că le vei da crezare (pentru că nu te-ai iertat), dar le vei și lua în serios (pentru că nu te iei în joacă și nu te joci) și în loc să fie gânduri periferice ele îți vor invada mintea și îți vor strica dispoziția.

Fericirea este O DECIZIE și o acțiune. Ceilalți sunt meschini cu tine? Ai putea crede asta și ai avea și dovezi. Dar ce ar fi sa cauți mai in profunzime si sa nu iei toate astea in serios. Ce-ar fi daca ti-ai spune ca ceilalti de fapt sunt foarte indurerati din motive personale si cred ca fiind meschini cu tine vor elibera o parte din acea durere? Atunci, in loc sa fie despre tine, e despre ei. Poti rade copios de faptul ca ei chiar cred ca asta va merge? Poti avea si compasiune pentru cel care se comporta meschin pentru ca intelegi de ce o face? Te vei mai simti atunci tu atacat? Atunci iți vei putea păstra mult mai ușor energia fericirii.

4. Căsătorește-te cu tine

happiness_abraham1Fă un pact cu tine să vorbești frumos despre tine și în loc să te opui celorlalți să îți menții părerea bună despre tine nu doar în ochii tăi, ci să crezi că aceeași imagine despre tine o au și ei. Uneori oamenii au nevoie de ghidare de la tine. Tu trebuie să crezi că ei te văd frumos uneori înainte ca ei să te vadă. Să știi că așa e. E posibil să aibe o părere proastă despre tine, dar când văd că tu îi tratezi ca și când n-ar avea-o o să aibă un șoc, pentru că le strici scenariul

Mintea lor va face scurtcircuit și atunci vor începe să negocieze ce cred, până în final vor crede ca și tine că au o părere bună despre tine și va fi ideea lor nu a ta. Când te căsătorești cu tine nu e vorba atât de mult de ce faci. Poți în continuare să fii inconsistent și să nu te ții de planuri. Dar îți dai voie să fii cine ești și afirmi doar bine despre tine! Tu ești primul care trebuie să te binecuvânteze pe tine și apoi binecuvântările celorlalți vor veni.

 

Acum te las, drumul mă cheamă, Deva, soseeeeesc! Îți urez ca întotdeauna ZÂMBEȘTE DIN INIMĂ și îți las mai jos link-ul pentru newsletter: