Cine sunt Eu?

Angel1

Cine sunt eu?

 Eu sunt Tu! Dar nu acelasi tu care te manifesti in viata de zi cu zi, ci un tu asa cum tu poti fi. Dar sunt in acelasi timp si eu.

Cine sunt eu ? Eu sunt Superman, metaforic vorbind, si vreau din tot sufletul sa iti arat ca desi poate ai alte superputeri fata de mine, si tu esti Superman, la fel ca si mine. Eu sunt Campionul lui Dumnezeu, cel care se avant aspre ceruri, spre a ridica pe oricine vrea sa vina cu mine catre El.

De fapt nici macar nu te ridic PE TINE, tot ce fac e sa iti ridic constiinta pana la nivelul la care eu sunt constient de tine. De fapt nici macar asta nu fac. Eu doar ii vorbesc constiintei tale superioare si ea recunoaste ca este vorba despre ea. Ca si cand s-ar uita intr-o oglinda ce o reflecta !

Eu nu sunt aici. Mainile mele scriu, sunt constient de ce scriu, ai putea spune ca Eu sunt cel care scrie si care e constient, dar nu e nici un Eu aici. Ceva se intampla si exista constiinta, dar nu exista nici un Eu ! Tu de fapt ai o conversatie cu tine. Cuvintele curg prin mine, de la un eu mai inalt, mai divin, cu siguranta fara de corp si fara de timp si fara de nume prin acest eu, care are un corp, care are un nume si al carui corp la un moment dat va muri.

Vrei sa ma imaginezi pe mine ? Imagineaza-ti ca sunt un omulet mic si rotund cu o pelerina si o mana ridicata spre cer care se avanta in sus foarte foarte repede, atat de repede incat ia foc si straluceste dar nu il arde. Atat de repede merge incat se apropie de pragul relativitatii lui Einstein si in miscarea lui timpul care pe sol trece sta in loc.

Acela e ochiul uraganului, vidul, dar nu golul, locul unde este si de unde izvoraste constiinta, constientizarea care este constienta de acest Eu care scrie. Acela este punctul de singularitate, piatra filozofala, punctul de intersectie ale celor doua cercuri ale cifrei 8. Il vezi ? Uita-te la el.

Eu sunt acolo, dar si in cercul de sus, si in cel de jos si sunt si acel mic omulet rotund cu o pelerina care se indreapta spre cer. Vreau sa te iau cu mine !

N-ai mai fost acolo, aproape sigur. Si daca ai fost, stii cum e si e greu de crezut ca nu vrei sa ajungi din noua colo. Poate stii sa zbori sau poate nu inca, oricum nu e nici o diferenta, cu totii vom invata peste ceva timp. Oricum ar fi, chiar daca stii deja sa zbori, doua perechi de propulsoare sunt mai bune decat o singura pereche.

Vreau din tot sufletul sa te iau cu mine, imi place cand suntem un stol de Supermani si Femei Fantastice care ne indreptam ca stolurile de pasari vertiginos spre soare, spre casa noastra. Vreau si eu tribul meu, tribul supereroilor, unde am un loc special rezervat pentru tine, cel care citesti aceste randuri.

Dar e nevoie daca vrei sa vii acolo sa parasesti tot ce stii. Ai crescut mare, foarte mare aici pe pamant. Ti-ai dezvoltat abilitatile de a supravietui si prospera aici, pe sol. Si eu mai cobor uneori. Imi place, mai beau apa limpede, mai mananc lucruri delicioase, dar in general ma uit la pamant din locul meu, de sus, din zbor. Si DOAMNEEEEEEEEEEEEEE cat de frumos e. Atat de frumos de-mi vine sa plang ! Si cat de frumos esti !

Stii, ma uit la tine cum plangi si mi se rupe sufletul. Dar ma uit si la vecinul tau, numai cativa kilometri mai in colo. De unde ma uit eu sunt cam la fel de aproape. El plange singur si tu plangi singur, cand ati putea sa va luati in brate si sa va alinati unul pe altul. Un om care sufera intelege suferinta altuia.

Ma doare suferinta ta, si a lui, dar nu e a mea. Eu doar vad ca foarte usor ar putea ajunge nu doar sa se sfarseasca, ci chiar sa se transforme in bucurie. Eu vad asta. Si tu poti vedea asta. Dar vrei sa te transformi in pasare, ca mine ? Locul meu e in cer, al tau nu am de unde sa stiu unde vrei sa fie!

Locul tau nu e undeva, suflete drag ! Locul tau e unde vrei tu sa fie. Mie imi place in cer, mi se potriveste. Zbor repede, am priveliste, aerul e curat, e lumina, pot vedea soarele dincolo de nori, ce sa mai, e de mine ! Si chiar e fain sa nu ai un corp prea greu care sa te tina cu picioarele pep amant, zic eu. Dar asta sunt eu si imi place sa fiu asa. Despre tine nu stiu. Stiu ca si pe pamant e frumos.

Stii, tu poti oricand sa iti schimbi forma. Tu nu esti eu doar la nivel mental, tu chiar poti fi eu, poti zbura mai sus, mai repede, poti intrezari mai multe adevaruri sau mai profund. Dar nu stiu care ar fi motivatia ta pentru a face toate astea, nu stiu daca o ai si nici nu stiu de ce macar ai vrea-o ! Pun pariu ca ai deja o viata destul de grozava !

Nici nu stiu daca erai curios sa afli cine sunt  eu si ce plan am pentru tine. Sper ca erai. Eu sunt Superman, Eu sunt Campionul lui Dumnezeu. Si eu sunt… TU.

Da, ai vorbit singur. Nu ai citit nimic, desi poate crezi ca ai facut-o. Tocmai ai avut o conversatie cu tine ! Acum te las cu un te iubesc si o imbratisare, suflet frumos ce esti ! Ne vedem data viitoare !

ZAMBESTE DIN INIMA !