Cum sa te tratezi de pace interioara – partea 1

Ai prea multa pace interioara si esti prea impacat cu astai-am-at-peace-with-myself? Vrei sa fii sigur ca nu vei mai simti emotia suparatoare a linistii interioare pentru tot restul vietii? Te-ai saturat de sentimentul deranjant ca totul merge ca pe roate in viata ta si nici o catastrofa nu va mai putea sa iti schimbe starea de bine?

Prietene, esti in locul potrivit! Azi discutam despre cum sa te tratezi de pace interioara si sa fii absolut sigur ca nu vei mai fi deranjat niciodata de aceasta stare care te incurajeaza sa dormi linistit noaptea. Doamne, iti poti inchipui? Sa dormi linistit noaptea? Asta da cosmar! Sa stii ca ai avut un scop, apoi ai facut un plan si l-ai urmat, ca ai dat 100% ca sa creezi valoare in vietile celor din jur si ca ti-ai trait ziua cu onestitate si integritate? Fereasca Domnul, atata efort si nici macar sentimentul familiar ca ai avut un proiect bun dar l-ai abandonat cumva pe parcurs sa nu-l ai?

Ce consolare sa mai aibe omul in viata asta daca nici macar pe cea ca poti procrastina dupa bunul plac? Incotro se duce lumea daca nici macar sa iti lasi visele cele mai de pret in mijlocul drumului la voia intamplarii si sa te apuci de altceva nesemnificativ nu mai poti?

Asadar, haide sa dam azi 3 tratamente impotriva sentimentului de pace interioara. Pentru efecte sporite, recomand folosirea lor concomitenta. Actioneaza multiplicativ. Pacea interioara o va lua pur si simplu la sanatoasa! GARANTAT!

Remediul 1: Intrerupe orice forma de contact cu Sufletul Tau!

Angel-and-Human-Soul-Silhouettes-WallpaperAsta este versiunea usoara. Ma gandesc ca e posibil sa iti fie prea greu sa faci versiunea grea a remediului. Versiunea grea este sa uiti complet ca ai un suflet si sa simti ca in realitate tot ce exista sunt oamenii si realitatea concreta, materiala, de aici si acum, iar cei care spun ca exista spirit sunt niste lustrangii de Biblii sau mai rau, hipioti New Age. Stiu ca sufletul e dibaci totusi, asa ca un remediu mai usor este chiar daca accepti ca el exista si ca il ai, intrerupe orice contact cu el. Nu il intreba nimic si nu asculta nimic din ce iti zice.

Deci sa ne fie clar: fara acte de iubire neconditionata, fara gesturi frumoase si din inima, fara rugaciune, fara sa spui multumesc, fara recunostiinta, si pentru numele lui Dumnezeu, FARA CREDINTA! Credinta e cea mai mare otrava in lupta pentru a scapa de pacea interioara. Credinta e pentru pacea interioara ce este o scanteie pentru o capita de fan foarte uscat. Vrei sa nu mai arda pacea? Suprima sufletul si suprima credinta si va fi primul pas pe drumul cel bun.

Remediul 2: Dezorganizeaza-ti viata! Spulbera-ti structura interna!

Un suflet anarhic este un suflet fericit! Aici pacea nu are cum Anarchysa domneasca pentru ca pentru a exista pace este absolut nevoie de o structura. Dedica-ti viata apararii unei structuri interne, dar ai grija ca acea structura sa nu existe. Daca vei reusi sa ramai consecvent in a fi un rebel fara cauza, iti vei atinge scopul. Nu conteaza impotriva a ce lupti, ideea e sa nu existe o organizare interna bine definita si intotdeauna sa gasesti ceva exterior pe care sa il respingi. Considera ca exteriorul vrea sa te convinga tot timpul de contrariul intereselor tale si rezista acelei influente.

Atata timp cat in interior este anarhie, totul este bine. Lucrurile se armonizeaza cu timpul dar e nevoie de un tipar dupa care sa se armonizeze. Daca reusesti sa mentii sistemul propriu cat mai destructurat, componentele nu vor avea nici o ordine in care sa se aranjeze asa ca poti sa te bucuri in voie de lipsa linistii interioare. Deci: fara o ierarhie de valori, fara jurnale, fara planuri scrise pe termen mediu si lung, fara strategii scrise de implinire a planurilor.

Remediul 3: Procrastineaza ca si cand viata ta ar depinde de asta!

procrastinationVorbesc serios, nu procrastina doar un pic. Asta e pentru amatori si tu nu esti un amator, nu-i asa? Esti mai bun de atat, muuult mai bun :). Amatorii procrastineaza “cu masura”. Dar tu esti un profesionist. Ridica procrastinarea la rang de arta! Stiu ca am zis mai inainte ca porunca ta in viata ar trebui sa fie “SA NU AI O STRUCTURA SI SA NU AI SCOPURI SI STRATEGII”. Dar daca ar fi sa ai un scop, acesta sa fie: “Procrastineaza cum respiri. Fa din asta un stil de viata!”

Activitatea e cel mai bun prieten al omului! … Atata timp cat este munca multa si degeaba, cat dam din maini, din picioare, ne spetim, …. DAR NU REALIZAM EFECTIV NIMIC. Putem totusi sa ne laudam “Dar am muncit de mi-au sarit capacele!” Deci, ca hamsterii pe rotita lor: alergam, alergam, dar nu ajungem efectiv nicaieri. Asta daca esti serios si chiar esti dedicat sa scapi de pacea interioara definitiv.

Acesta a fost inceputul celui de-al doi-lea subiect din seria Top 10 Dezvoltare Personala – Gasirea Linistii interioare si regasirea de sine.

Daca ti-a placut articolul Nu ii da Share, nici Like si cu siguranta nu te abona la Newsletter-ul Love in Life accesibil in link-ul de mai jos. Eu iti urez ca de obicei, ZAMBESTE DIN INIMA!