Depresie sau Trezire Spirituala Incompleta? – De la Depresie la Iluminare

depression to enlightenmentCum ne dam seama ca suntem in depresie sau am trecut printr-un episod depresiv?

 Ei bine, unele dintre semnele specifice vizibile ar putea fi

  • Atmosfera noastra emotionala interna devine ca vremea din Londra: noroasa si ploioasa mai tot timpul

  • Avem senzatia ca suntem ”Taiati” de la sursa noastra de energie, entuziasm si vitalitate, ne simtim spiritul si corpul ”Sleit” de energie in mod constant

  • Pofta de viata dispare aproape cu totul, ca si cum culorile vietii s-ar estompa si tot ce ar ramane ar fi un peisaj monoton, anost si gri, ca de Bacovia

  • Viata insasi pare sa isi fi pierdut orice sens sau gust. Chair si speranta ca viata va mai avea vreodata culoare, gust si abilitatea sa ne declanseze un val de inspiratie si entuziasm pare o utopie si un nonsens

  • Senzatia ca, chiar si daca viata ar mai avea sens, nu mai e nimic in interiorul nostru care ”sa raspunda” sau sa se simta inspirat, ca si cand corpul supravietuieste din inertie, dar partea din noi care observa viata, o experimenta si se bucura de ea ar fi anesteziata, drogata, sedata, fara vreo speranta de recuperare.

  • Senzatia ca spiritul tau este ”o leguma”, tinuta in viata doar de aparate de sustinere artificiala a vietii, ca daca n-ar fi inertia corpului care sa ne tina in activitate, sufletul n-ar mai avea un motiv sa traiasca

 In general, cu cat mai multe din aceste simptome sunt prezente, cu atat mai mult tindem sa spunem ca persoana ce le resimte este in depresie sau a suferit o depresie candva in trecut.

 Daca ar fi sa facem o analogie cu un circuit electric, acea persoana ar fi ca un circuit electric caruia ”i-au sarit sigurantele” la modul grav dintr-o descarcare masiva de electricitate prin circuit, si care s-a carbonizat atat de tare incat punerea unor sigurante noi este absolut imposibila.

Circuitul functioneaza acum la capacitate minima folosind sistemul auxiliar de energie incorporat care se limiteaza doar la functiile minime esentiale supravietuirii, dar nimic mai mult.

Ce alt fenomen mai trimite un ”Fulger electric” la fel de puternic pe care sistemul nostru energetic trebuie sa-l ia si sa il integreze, care risca sa ne ”prajeasca circuitele” ?

Ei bine, trezirea spirituala, asa zisa trezire a energiei Kundalini.

Multe sisteme, in special Yoga au incercat sa stimuleze aceasta trezire prin practica, disciplina, metode si tehnici de ridicare a acestei energii de la baza coloanei vertebrale (Chakra 1 – Muladhara) pana in fontanela din varful capului (Chakra 7 – Sahashrara) folosindu-se de tubul pranic.

Dar stim din urmarirea istoriei ca exista si ”Treziri Spontane”, care nu pot fi nici prevazute si nici evitate. Nu exista nici un tipar pe care logica sa-l poate detecteze sau istoria sa-l confirme, insa daca ”Fulgerul iluminarii” loveste, loveste si n-ai ce-i face.

In acel moment, corpul tau experimenteaza, fara sa fie anuntat, aceeasi descarcare intensa de energie care ii inunda intreg circuitul energetic pe care o experimenteaza si in depresiile intense.

De fapt, energia trezirii este chiar mai intensa decat cea a depresiei, asa ca riscul de a ”arde circuitele” este inca si mai crescut.

Bineinteles, cel care este ”lovit” de acest fulger metaforic nu vede un flash de lumina intrandu-i prin cap si nu banuieste nimic. In special daca in acea perioada, in viata lui erau evenimente emotionale intense si tumultoase, persoana poate crede cu candoare ca ce experimenteaza el este o depresie intensa pe cat de reala, pe atat de justificata.

Simptomele sunt aceleasi : esti ca ”lovit de fulger”. De unde s-ar putea prinde ca nu este vorba de o depresie, ci de un val de energie electrica spirituala foarte intens.

 In general, cand corpul este traversat de un curent puternic, este ca un circuit electric care are sigurante, iar daca intensitatea curentului care circula prin circuit e prea mare, siguranta se arde, pentru a nu sari in aer toata aparatura.

Numim asta Panica, Frica, Anxietate, care sunt Sistemul nostru de ”Sigurante Electrice”, menite sa ne protejeze aparatura mentala si emotional de la daune permanente. Ele se declanseaza automat si intrerup traseul energiei intense.

Atata tot ca energia aceea intensa, fie ea a trezirii spirituale sau a depresiei va inunda si va arde asemenea lavei tot ceea ce se afla in acea zona care acum s-a blocat, cauzand echivalentul unei catastrofe ecologice de proportii in lumea naturala.

Procesul ”Trezirii” nu este deloc unul facil si simplu, de aceea, in special in cazul trezirilor ”fulgeratoare”, bruste si imprevizibile, se poate intrerupe inainte de a fi apucat sa isi incheie cursul.

Energia aceea uriasa, aproape imposibil de imaginat mintii normale nu se disipeaza, nu se duce nicaieri, ci ramane la nivelul corpului inchisa in ADN creand acum tipare de interferenta statica.

E ca si cum ai avea in casa ta un urias aparat de bruiaj care este alimentat de acea energie statica ce acum este blocata si nu are unde sa se duca.

Ea nu poate fi folosita in alt scop sau pentru alta directie decat pentru trezirea spirituala, e ca un voucher la un magazin. Nu merge in alte magazine, pentru alte produse. Nu e energie disponibila pentru orice, ci doar pentru trezire spirituala.

Si ca sa o deblochezi, trebuie intai sa intri in mijlocul ei, asa blocata si incalcita cum este, pentru a o descalci. Iar experienta de a face asta e ca si cand ai intra intr-un vortex instabil de energie care ameninta sa te descompuna la nivel atomic, sa iti scindeze insasi atomii din care esti facut.

Nu e de glumit cu asa experiente, e ceva extrem de tactil si infricosator pentru cel care experimenteaza aceste senzatii si complet de neinteles si de neinchipuit pentru cel care nu a trecut prin asa ceva.

Cat timp energia aceea este blocata in corp, ea va bruia toate sistemele de perceptie, de relationare cu lumea, de comunicare, de orice. Va actiona ca un mare bruiaj in viata ta si, din lipsa de constientizare, persoana care sufera bruiajul va crede ca el vine din exterior, ca ceilalti din viata ei creeaza bruiajul si sentimentul de tumult intern, nu invers.

 Solutia, chiar daca poate fi extrem de greu de pus in practica este intrarea constienta in acel camp de electricitate statica incalcita si pentru inceput familiarizarea cu el si deprinderea abilitatii de a nu te lasa coplesit de frica la prezenta acestui camp.

Urmeaza apoi constientizarea si intelegerea tiparelor si legaturilor in cadrul acestui camp, pentru a putea incet-incet, asemeni unei role de nailon de pescuit incalcit, sa incepi procesul de descalcire a energiei de perceptia de sine.

Dupa ce energia a fost experimentata, inteleasa, acceptata si descalcita, ea trebuie ghidata intuitiv pe traiectoria ei, ca sa isi poata desavrasi parcursul.

Aceasta inseamna ca acea energie trebuie sintetizata, transformata si inglobata in intreaga fiinta, aducand un nou nivel de energie si energizare fiintei care acum, datorita inglobarii influxului de energie electrica spirituala are un camp electric ce, din cauza intensitatii mai crescute a energiei ce il parcurge, a densitatii mai mari a energiei pe cm3 de spirit, vibreaza la o frecventa mai inalta.

 Ecuatia este simpla. Pastram Volumul Spiritului, dar crestem energia din interiorul acelui volum. Rezulta ca este mai multa energie pe cm3, deci energia care vibreaza in acel spatiu vibreaza mai rapid, deci la o frecventa mai inalta (caracterizata prin vibratii mai rapide ale energiei).

Aceasta energie noua activeaza aparatura auxiliara disponibila corpului nostru, care pana in acel moment nu avea suficienta energie in sistem cu care sa opereze, de unde si termenul ”Trezire”, pentru ca exista aparatura care ar fi putut fi ”Treaza” daca am fi avut un generator de energie mai mare, dar, din lipsa unui influx mai mare de energie, nu putea fi operata, dar acum, pentru ca are energie disponibila, poate functiona.

 Depresia, ca si trezirea spirituala incompleta, arde sigurantele prin care curentul circula catre diferitele parti ale incintei, si ”prajeste” circuitele unora dintre instrumentele aflte in incinta, lasandu-le in stare de functionare doar pe cele care sunt legate strict de functiile de baza ale supravietuirii.

 Daca am asemui cu o statie spatiala, singurele lucruri care ar mai fi lasate in functiune pe generatorul auxiliar de putere ar mai fi generatorul de oxigen si poate sintetizatorul de apa. Dar cama tat. Nu lumina, nu aparatura de bord, nu instrumente de constructie, nu absolut nimic. E ca si cum toate sistemele noastre mai putin cele legate de supravietuire ar fi fie prajite complet, fie deconectate de la reteaua energetica ce a suferit un scurtcircuit.

 Pe cand, atunci cand fulgerul care ar fi cauzat scurtcircuitul ce ar fi prajit circuitele statiei este captat si adaugat capacitatii curente a generatorului de energie, surplusul de energie se redirectioneaza catre aparatura auxiliara care se afla la bord, dar care avea energie insuficienta pentru a functiona.

 Potentialul de realizari energetice revolutionare este foarte crescut atat in momentele de depresie cat si in cele de trezire spirituala, care de fapt nu sunt atat de diferite intre ele.

Folosita corect, aceeasi energie crescuta care, directionata prost duce la scurtcircuitarea sistemului si intrarea in ceea ce numim ”efecte ale depresiei”, poate duce la cele mai marete realizari daca, in loc sa paralizeze circuitul prin panica si anxietate, lasa energia sa isi urmeze cursul si sa fie integrata de constiinta, care nu sare prea repede pentru a intrerupe circuitul de frica sa nu arunce in aer intreg circuitul.

Declinul energetic, care este resimtit ca fiind intins pe un spatiu infinit in momentul depresiei, are totusi un potential finit si epuizabil. El nu va dura, asa cum pare, la infinit. Dar daca oprim procesul prea devreme, energia declinului va cauta mereu sa coboare pana la punctul ei natural de inflexiune, cand tendinta poate deveni din nou ascendent.

Cel mai ineficient si contraindicat lucru pe care il putem face in stari de declin energetic sau depresie este sa ne temem prea devreme si ca atare, sa intrerupem procesul. Declinul nu va dura pentru totdeauna. El creeaza doar impulsul necesar viitorului urcus energetic, la fel ca o masina care coboara un deal inainte de a-l ucra pe urmatorul.