Despre Ego in Human Design – Partea 1: Ego-ul Definit

Definit pentru aproximativ 30% din populatie si nedefinit pentru restul, centrul Vointei sau Ego-ul este un centru extrem de important pentru viata de zi cu zi.

Nu o sa petrec foarte mult timp astazi pe cele 4 Arhetipuri Genetice individuale aflate in acest centru, ci voi dezbate din punct de vedere teoretic, dar si practic provocarile si lectiile ce vin odata cu a avea acest centru definit sau nedefinit.

 

1. Cum e mai bine sa ai ego-ul? Definit sau Nedefinit?

 

Ei bine, oricum l-ai avea, E DE BINE!

Sigur, stiind ca multi din leaderii trecutului, dar si din leaderii actuali au avut probabil Ego-ul definit, ne gandim ca poate ar fi interesant sa il avem si noi.

Nu este neaparat asa. Un centru nedefinit nu este “ceva lipsa”, asa cum ajung unii dintre noi sa simta. Nu trebuie sa avem dinamica specifica centrului definit pentru a “fi completi”.

In general, pentru orice centru, a il avea nedefinit are un potential mai mare de a genera dinamici problematice, nu pentru ca in sine a avea un centru deschis ne face mai vulnerabili, ci pentru ca, traind atat de mult din minte si ale sale notiuni prefabricate despre “Cum ar trebui sa fim”, ajungem sa devenim foarte auto-critici din pricina faptului ca avem o dinamica diferita de cei care poseda centrul definit, fie ca vorbim despre centrul Vointei sau orice alt centru.

Ideea e ca oricum ar fi centrul in noi, e bine. Daca il avem definit, avem unele dorinte foarte clare si non-negociabile, totul e ok, dar si daca il avem nedefinit si habar n-avem ce vrem, sau nu stim daca vrem sau nu un anumit lucru, oricum ar fi este bine!

 

2. Am ego-ul definit, ce inseamna asta pentru mine?

Daca esti in cei 30% care au ego-ul definit, nu este obligatoriu ca stii foarte clar ce vrei in viata. Insa per ansamblu, daca te iau pe tine si iau o persoana “reprezentativa” pentru cei 70% care au ego-ul nedefinit, probabil vor fi mai multe lucruri “batute in cuie” la tine. Nu doar asta, dar fiind definit, ego-ul tau EMITE energie in loc sa o absoarba si sa o amplifice.

Asta inseamna ca, indiferent daca tu ai incredere in tine si in capacitatile tale sau valoarea ta personala, probabil ceilalti vor percepe energia ta ca “sigura pe sine”, “stie clar ce vrea si ce nu”, si chiar “as face bine sa nu il / o supar, sau ma va praji”

Tu e posibil sa fii cea mai blanda, intelegatoare, toleranta si rabdatoare persoana in viata, atat timp cat ego-ul emite, altii (in general cei cu ego-ul deschis) nu doar ca il vor receptiona, dar chiar il vor amplifica.

Amplificarea in Design este un fenomen nu foarte bine inteles. E posibil nici eu sa nu il inteleg in totalitate, totusi, dupa aproape 4 ani de studiu si practica, cred ca il inteleg cat de cat. Amplificare nu inseamna ca cel ce amplifica “pune de la el”, intr-un anume sens supra-licitand ce este acolo, asa cum poate ar crede cei a caror energie este amplificata.

Exact ca la o chitara electrica, amplificarea ia un semnal care are un anumit nivel de baza si ii creste intensitatea. Uneori amplificarea distorsioneaza semnalul, in functie de nivelul de vibratie la care functioneaza aura generala a celui ce amplifica. Cu cat nivelul de vibratie al aurei celui ce amplifica este mai scazut, cu atat distorsiunea va fi mai mare, reflectand frecventele pozitive si amplificandu-le pe cele negative.

Dar este posibil si efectul invers. Poate fi tot o distorsiune, dar uite, de exemplu o pereche de ochelari creaza o distorsiune a luminii care intra in ochi, insa acea distorsiune poate sa fie de fapt o corectie si nicidecum ce intelegem in general prin “distorsiune”, adica o DENATURARE a mesajului original, a adevarului.

Atata timp cat ai ego-ul definit, sansele sunt ca te vei intalni in multe cazuri cu fenomenul amplificarii in ceilalti. Nu neaparat ca 7 din 10 oameni iti vor amplifica semnalul, dar oricum, va fi ceva destul de comun in viata ta, dat fiind cat de multe persoane au ego-ul nedefinit.

Amplificarea pe care unii o vor efectua va fi de tipul distorsiune negativa, care va denatura mesajul pe care ego-ul tau il trimite, iar amplificarea pe care altii o vor efectua dimpotriva, va fi o distorsiune pozitiva, ce va compensa pentru distorsiunile pe care tu le emiti, curatand mesajul de “paraziti” si ramanand un mesaj chiar mai pur decat cel pe care tu il emiti.

Doar pentru ca ai ego-ul definit, NU INSEAMNA CA EL NU A FOST CONDITIONAT NEGATIV, ci doar ca in procesul de conditionare, a existat totusi un strat de aparare care te-a aparat de o parte din conditionarea ce incerca sa iti reformateze vointa.

Este foarte posibil ca o persoana cu un ego nedefinit ce a crescut pe langa persoane cu ego definit dar la un nivel de vibratie ce tine parazitii la distanta sa fi crescut cu un ego mult mai curat si mult mai putin conditionat decat o persoana cu un ego definit, care insa a primit de-a lungul vietii o formatare foarte toxica cu privire la drepturi, dorinte si valoarea de sine.

Desi un ego definit intr-adevar te protejeaza partial de conditionare, EL NU OFERA IMUNITATE, ci doar protectie partiala. Daca incerci sa iesi la -70 de grade celsius afara, chiar daca iesi intr-un cojoc sau geaca bine izolata ce poate te-ar proteja oarecum la -10, chiar -20 de grade, la -70 protectia pe care o ofera nu va putea face fata.

 

De fapt, cum probabil ca stii deja, totul este despre FRECVENTA GLOBALA LA CARE OPEREZI, despre cat de deschisa / inchisa iti este inima, atat cea personala, cat si cea spirituala. Acel nivel se simte in toate centrele, definite si nedefinite.

Daca avem o frecventa inalta, o vom emana prin centrele noastre definite, “curatand” ca un antivirus si reformatand aurele celorlalti pana la nivelul atins de aura noastra. In ceea ce priveste centrele nedefinite, cand “amplificam” energia celorlalti, vom curata mesajul, reducand “purecii” si distorsiunile si auzind doar dragostea si adevarul din spatele comunicarii.

Daca insa frecventa noastra generala este joasa, chiar daca in mod activ nu incercam sa “formatam” pe nimeni cu propria noastra idee despre ei, emitem totusi o aura pasiva in jurul nostru. Este evident ca atunci cand incercam activ sa ii formatam pe altii conform cu propria noastra idee despre ce trebuie si ce nu este o actiune mult mai intruziva si toxica, insa si daca toleram in interiorul nostru o imagine de sine ce vine dintr-o perspectiva de vibratie joasa, chiar daca este mult mai putin intens si cu siguranta nu in mod direct invaziv, daca si cei ce stau pe langa noi nu au vibratia suficient de inalta, este posibil ca vibratia lor joasa sa o intretina pe a noastra, iar a noastra pe a lor.

In orice caz, de retinut este ca UN EGO DEFINIT EMITE, emite energia lui Eu Vreau / Nu vreau, Eu Pot / Nu Pot, emite nivelul de stima de sine pe care il ai despre tine, dar si cel pe care li-l porti celorlalti.

Degeaba ai ego-ul definit si te plangi ca altii (probabil cu ego nedefinit) se plang de el. E de inteles ca o vor face. Ego-ul are o energie extrem de tangibila. Este pana la urma centrul de comanda peste toate centrele ce tin de lumea asta fizica si materiala in care traim.

Viata, asa cum o stim se traieste in centrele aflate grafic sub centrul G, adica centrul Radacina, centrul Splenic, cel Sacral, Plexul Solar (Emotiile) si Ego-ul. Cu alte cuvinte 5 din 9 centri sunt despre “Viata” intr-o forma sau alta.

 

Viata nu este ceva ordonat sau disciplinat, este ce englezii numesc “messy” (dezordonata, haotica, rebela). Celelalte 4 centre despre care am vorbit pur si simplu iau viata asa cum este, dar nu si Ego-ul. Ego-ul este marele centru al Negarii.

Sigur, ego-ul este legat de vointa, care este o forta de natura pozitiva, ce se misca INSPRE ceea ce vrea. Dar in acelasi timp, ego-ul este si centrul care spune NU Divinitatii si Celorlalti, pentru a spune DA Umanitatii si propriei persoane. Ego-ul nu ia viata asa cum este, asa cum fac celalalte centre. El vrea sa controleze viata, sa isi impuna vointa si identitatea asupra vietii.

Persoanele cu ego definit nu au in sange notiunea de A FI SUPUSE sau DOCILE. Pentru persoanele cu ego nedefinit, a fi supus sau docil este ceva la fel de natural ca respiratul. Nu insa si pentru persoanele cu ego definit. Ele nu recunosc nici o autoritate superioara: Seful de la munca nu le este superior, Parintii care i-au crescut nu le sunt superiori, Cei mai in varsta nu le sunt superiori. Nici macar Dumnezeu nu le este superior, chiar daca exista.

Aceasta caracteristica ii deferentiaza HOTARATOR de persoanele cu ego nedefinit. Ego-ul definit nu stie ce este aceea infrangere. Poate cunoaste rusinea de a-ti propune ceva si a nu reusi sa obtii acel ceva sau sa il duci la bun sfarsit. Insa cuvantul INFRANGERE sau SUPUNERE pur si simplu nu exista in vocabularul ego-ului definit.

Daca ar fi ca o persoana cu ego definit sa simta ceva echivalent cu infrangerea, sentimentul s-ar transforma in ceva mai asemanator Esecului Personal, Rusine, Auto-Critica, Dezamagire, orice sentiment de acest gen, dar niciodata infrangere.

Culmea, desi este centrul Vointei si este centrul ce reprezinta inima noastra UMANA, Ego-ul este centrul care, chiar mai mult decat a sti ceea ce vrea, STIE CE NU VREA, stie ce NU TOLEREAZA sub nici o forma. Si nu ii e frica sa plece la razboi daca ceva nu ii convine.

Este si un centru care vine la pachet cu un sentiment mare de RESPONSABILITATE, nu doar pentru propria persoana, si nici doar pentru cei apropiati, ci la ultimul nivel, pentru soarta tuturor oamenilor. 3 din 4 canale ale ego-ului sunt tribale, iar tribul nu este despre individ, ci despre cunoscuti si Familie, iar la ultimul nivel despre FAMILIA UMANA, care ne cuprinde pe noi toti.

Daca ai ego-ul definit, degeaba spui tu ca nu te simti responsabil/a pentru bunastarea familiei tale si a celor la care tii. Atata timp cat ei nu au, sau au, dar simti ca isi doresc mai mult, chiar daca tu te consideri responsabil doar de viata ta, probabil in sufletul tau stii ca pe cat de responsabil/a te simti pentru tine, la fel de responsabil/a te simti si pentru EI, sa ai si tu, dar sa aiba si ei. Sa nu-ti lipseasca nimic nici tie, dar nici lor.

 

Degeaba spune ego-ul definit ca vrea sa se odihneasca si ca a tras prea tare de el (ceea ce de obicei chiar e adevarat), daca ai centrul definit, stii prea bine ca nu te lasa inima (la propriu) sa dormi linistit/a stiind ca ai fi putut trage, dar n-ai facut-o. Cand altii iti invidiaza puterea personala, succesul si faptul ca iti dai voie sa spui NU puternic oridecateori nu-ti convine ceva, e posibil sa gandesti:

“Da, dar cu ce pret? Tu stii ca mie imi da inima ghionturi ca sa trag nu ca eu sa am, ci ca echipei mele de la munca / familiei mele / celor dragi mie sa nu le lipseasca nimic? Tu stii responsabilitatile cator oameni le trag eu dupa mine cu sudoarea si munca mea? Altii stau pe spate si huzuresc, si eu muncesc si asud, pentru ca nu ma lasa inima sa n-o fac. Cineva trebuie sa faca. Cineva trebuie sa traga. Altii pot sta linistiti si sa primeasca de pomana, dar eu nu pot. Daca nu muncesc si nu trudesc pentru tot ce primesc, nu mi-e bine. Da, imi place sa am si pentru mine. Dar vreau sa am ca sa am de unde da si vreau sa stiu ca tot ce am este AGONISIT prin munca dreapta, nu primit de pomana” 

Persoanele cu ego definit au o inima bogata, sau MAGNANIMITATE (care in esenta inseamna acelasi lucru – INIMA MARE). Asta le face, printre altele si foarte GENEROASE. Si bineinteles, atunci cand dau, daca este autentic, se simte ca DAU DIN INIMA. Asta nu inseamna ca dau nechibzuit sau dau doar de dragul de a da.

Intr-adevar, persoanele cu ego definit, iubesc sa dea, dar nu alandala, ci doar daca simt ca cel sau cea careia dau a muncit, ca si ei, si si-a castigat dreptul de a primi daruri din inima intr-un fel sau altul.

Nu e obligatoriu ca celalalt sa munceasca in sensul de munca la serviciu, dar e nevoie ca sa existe o forma sau alta de efort, de “tras de tine”, ca o persoana cu ego definit sa simta ca meriti daruri.

 

3. Ego-ul Definit din punct de vedere spiritual

 

Daca ai ego-ul definit, esti aici SA MUNCESTI, si prin munca SA AFIRMI IUBIREA DIVINA manifestata drept iubirea ta personala. Multi nu inteleg asta si disociaza munca si iubirea de Succes si Afirmare.

Da, Ego-ul este despre Afirmare, dar nu este despre Ambitie Umana Oarba sau despre aspectul Uman al Succesului. Ca de obicei, ca multe alte lucruri, si aspectul asta a fost inteles prost si denaturat.

Ego-ul este despre Afirmare, dar este despre Afirmarea Iubirii. Prin natura sa, ego-ul spune NU lui Dumnezeu. Nu inseamna neaparat ca este Ateu sau ca nu crede in Dumnezeu de nici o culoare. Insa, chiar daca crede, tot ii spune NU!

Stiu, e un pic ciudat ca un centru care este despre a spune NU sa fie atat de afirmativ si atat de generos. Si totusi, cam asa stau lucrurile cand parasim taramul uman si intram in cele spirituale.

Ego-ul este cel mai “de sus” centru dintre cele ce tin de “Viata”, asa cum o stim. El face legatura cu centrul G, inima Divina. Canalul 25-51 este o “Punte Divina”, parte din orbita mistica microcosmica, ce leaga inima umana (Ego-ul) de inima Divina (Centrul G).

Inima Umana ajunge la Divinitate trecand prin acest centru, si strapungand valul descris de canalul 25-51. Nu putem “Renunta la Ego” asa cum am renunta la un ursulet de plus drag in momentul in care crestem. Nu putem decat sa il hranim, sa il crestem, sa il dezvoltam armonios, pana intr-un final ego-ul vede dincolo de sine si trece dincolo de sine, trecand de la iubirea umana, focalizata, cu obiect, in care EU iubeste pe TU (si EU si TU exista), catre iubirea Divina, fara obiect, unde Eu si Tu nu mai exista, ci doar Iubirea.

Cu cat coboram mai jos (grafic) in bodygraph, cu atat lucrurile devin mai concrete, mai diferentiate, mai separate. Cu cat urcam mai sus (dinspre radacina catre centrul capului) ele devin din ce in ce mai unite, mai nediferentiate, pana la starea de Deplina Unitate si Non-Diferentiere sau daca vreti Non-Dualitate.

Ego-ul definit nu este absolut deloc arogant in a afirma EU SUNT DARUL LUI DUMNEZEU PENTRU OAMENI!

In mod normal ai spune cuiva care crede asta despre sine “OK, sa nu indraznesti sa spui despre tine ca nu esti deloc narcisic, pentru ca daca crezi asta despre tine in mod clar ESTI”. Nu-i deloc asa. O persoana nu este deloc narcisica pentru ca simte un adevar spiritual.

Ego-ul definit chiar este aici pentru a practica calea MARINIMIEI si a GENEROZITATII. Este aici pentru a fi manifestarea umana a iubirii divine. Ego-ul, asa cum am mai zis, poarta si emana energia iubirii umane, cu obiect. Degeaba spune cineva cu ego nedefinit “Te iubesc!”. Da, e adevarat, cel mai probabil te iubeste. Dar nu se va simti niciodata la fel din punct de vedere energetic ca atunci cand cineva cu ego definit spune din toata inima TE IUBESC! Experienta e cu totul si cu totul diferita.

Si apropos, TE IUBESC spus din centrul G e foarte diferit de TE IUBESC spus din Ego. De fapt, spus din centrul G, “Te iubesc” e un pic impropriu, pentru ca acolo nu mai este nici un “Te”, ci doar “Iubesc”.

Insa cand este spus din Ego, TE IUBESC, aici “Te” chiar exista si este esential. Aici “Te iubesc” inseamna “Te iubesc pe tine si pe nimeni altcineva, cel putin nu cu aceeasi energie cu care te iubesc pe tine”. Iubirea din Ego nu este atotcuprinzatoare. Este in general acea iubire tribala, calda, organica.

Tribul nu are acces la centrul G, asa ca iubirea divina nu are mai nimic de a face cu caracterul organic, cald, uman pe care tribul il aduce.

O fi iubirea divina din centrul G cea care curge in jos si se exprima prin Ego, dar ea capata calitatea centrului care o exprima. Eu si Tu exista, si atunci poate exista si relatia de Generozitate si cea de Recunostiinta.

In aceasta Ecuatie, ego-ul definit este cel Generos, iar ego-ul nedefinit este cel Recunoscator.

Cand cele doua se intalnesc,  persoana cu Ego definit simte ca darurile cu care vine sunt vazute, recunoscute si apreciate. Cand un Ego definit isi simte inima pretuita si primita, se poate simti acasa langa altcineva. Altfel, mai greu. La nivelul mai de suprafata este despre recunoasterea si calitatea atentiei pe care o primesti, sau despre daca celalalt iti vede si apreciaza talentele si darurile tale. Dar asta este doar suprafata.

In realitate, ce te intereseaza daca ego-ul tau este definit este “Inima mea umana este vazuta, iubita si pretuita?” Unii oameni valorizeaza unele talente si daruri, altii pe altele. Nu ii putem obliga pe ceilalti sa pretuiasca darurile si inzestrarile noastre doar pentru ca sunt ale noastre. Dar putem simti daca le pasa cu adevarat de inima noastra sau nu.

Daca simtim ca da, le pasa de inima noastra si aceasta este cel mai de pret dar pentru ei, atunci clar suntem inconjurati de persoanele potrivite. Daca in schimb simtim ca le pasa mai mult despre ce putem face pentru ei si cum le putem fi folositori decat de inima noastra, atunci avem o mica mare problema.

 

Ego-ul iubeste sa fie practic, util si de succes, si isi trage multa stima de sine din asta. Acesta este insa doar nivelul mundan al lucrurilor, si nu este nimic in neregula cu el, doar ca daca ramanem exclusiv in el si nu trecem dincolo, inima va deveni in scurt timp infometata dupa ceva “mai esential”.

Exista lucruri pentru ego-ul definit dincolo de succes, recunoastere, apreciere si respect. Exista oameni carora nu le pasa atat de mult daca le esti util sau nu, ci pur si simplu aprecieaza inima ta si iubirea pe care le-o porti si raspund la randul lor cu recunostiinta si iubire, mai putin pentru darurile tale si pentru munca pe care o depui pentru ei, si mai mult pentru iubirea ta.

Ego-ul definit e facut ca sa munceasca pentru altii si in asta isi gaseste implinirea cea mai mare. Dar nu daca asta este ce e asteptat de la el, nu daca asta este o obligatie si ceilalti se simt indreptatiti. Atunci clar NU, nu este locul potrivit, nu sunt oamenii potriviti.

Divinitatea a construit ego-ul definit pentru ca prin ei sa ii poata iubi pe ceilalti cu iubire umana, nu divina.

Te poti simti iubit si ridicat in ceruri inalte de iubirea divina ce curge din centrul G, poti accesa taramuri mistice si il poti tine pe Dumnezeu de mana cu acel tip de iubire. Dar nu tine de foame, nu e calda, nu e umana. Si avem nevoie poate chiar mai mult de aceasta iubire, umana, cea care curge dintr-un ego definit si curat. Chiar e mare lucru, sa fii iubit curat de un ego definit neconditionat.

Dat fiind ca sunt doar 30% si ca uneori vor fi cupluri in care ambii au ego-ul definit, a-ti petrece viata iubit de cineva cu ego definit nu va fi o experienta pentru toti.

Ego-ul definit va atrage fara doar si poate Bani si bunuri materiale, cele necesare tribului. Insa cum le va atrage, asa le va si distribui. Nu-l va lasa inima sa nu o faca.

 

Da, ego-ul definit va si retine pentru el parte din avutia sa, atat fizica, cat si spirituala. Pana la urma, cei care ii hranesc pe altii trebuie sa fie hraniti la randul lor bine. Si va ocupa mult spatiu. Ego-ul este pana la urma centrul cel mai conectat cu lumea materiala, spatiala. De asta celor cu ego definit le vor fi necesare in acelasi timp multi bani (pentru a procura cele materiale necesare) si mult spatiu.

Birouri spatioase, case spatioase, cont in banca ce se poate oricand transforma in materie, astea sunt necesare pentru bunastarea Ego-ului.

Daca lucrezi intr-un birou cu un spatiu prea mic, daca stai intr-un apartament cu prea putini metri patrati, daca nu-ti ajunge spatiul in dulapuri, si da, chiar si daca manifesti tendinte de Claustrofobie si ai ego definit, e ceva absolut normal.

 

EGO-UL ARE NEVOIE DE SPATIU MULT PENTRU SINE, pe care, odata ce il are, bucuros il va imparti cu altii. Insa pentru inceput nu se va gandi probabil la altii, ci la sine.

Daca muncesti si agonisesti doar pentru tine si ai ego definit, pentru o vreme s-ar putea sa te simti ok, in special daca nu ai primit suficienta iubire si recunoastere. Dar senzatiile bune vor tine doar pentru o vreme.

Desi nici o persoana cu ego definit probabil nu vrea sa auda asta, n-ai cum sa nu recunosti din proprie experienta ca dupa ce ai rezolvat pentru tine situatia cu Spatiul de Locuit, Spatiul Emotional in Relatie si Banii din Cont (fondul de siguranta + venit discretionar), sa traiesti doar pentru tine, placerile tale sau pasiunile tale nu mai merge.

 

Asta este momentul in care, dupa ce simti ca ai strans destul si ca “Esti OK”, e posibil sa incepi sa te gandesti ca vrei familie, copii, pentru ca asta ti-ar oferi o motivatie “dincolo de tine” pentru a trai. Pentru inceput, nu e nevoie de aceasta motivatie. Cat persoana cu ego definit este inca in stagiul 1, de acumulare de spatiu si bunuri, ceilalti joaca un rol secundar.

Dar dupa ce acest stagiu ajunge la concluzia sa naturala, motivatia transpersonala devine importanta. Desigur, nu e nevoie sa astepti. Chiar daca nu ai inca locuinta pe care o vrei, sau banii pe care ii vrei, tot poti face daruri din inima, tot poti invita prietenii la tine sa dai o petrecere (Da, chiar si daca nu esti multumit/a cu locuinta ta, e prea mica, e prea dezordonata, nu esti impacat/a deloc cu marimea sau estetica spatiului).

Ego-ul definit are nevoie de ceilalti, si ceilalti au nevoie de el. Este usor sa pierzi asta din vedere in prima parte a procesului sau, faza de acumulare de spatiu si capital. Insa Divinitatea i-a inzestrat cu daruri, daruri care insa NU POT FI TINUTE DOAR PENTRU SINE.

Persoanele cu ego definit cum-necum vor avea noroc de bani, dar nu ii vor putea tine pe toti pentru ei. Asta nu inseamna ca nu vor munci pentru ce castiga, sau ca vor primi “ceva pe degraba”. Un ego definit oricum n-ar face niciodata asta. Dar vor primi zvonul despre un job care se plateste bine, vor fi remarcati mai usor (dar pe muncite) daca cumva exista oportunitati de promovare (si deci de salariu mai bun, birou mai mare, etc.)

Daca sunt antreprenori, sigur ca nu poti avea succes daca produsul tau este de proasta calitate sau nu are marketing eficient. Dar daca esti antreprenor, ai un produs bun si ai ego-ul definit, sansele sunt ca daca tu te ocupi de marketing sau de vanzari, mesajul va avea impact si vei reusi sa convingi multi clienti (probabil din cei cu ego nedefinit mai ales – cei cu ego definit sunt notorii pentru cat de greu sunt de convins daca nu vor deja ce vinzi). Probabil vei gasi mai usor si persoanele cu care sa te asociezi alaturi de care sa-ti creezi si sa-ti vinzi produsele.

Din nou, nu fara munca, dar ocaziile de a face bani si astfel a-ti permite un spatiu mai mare in lumea asta materiala vin catre persoanele cu ego definit. E si normal. Canalul 26-44 intre ego si splina vorbeste despre Sinarhie, cu cheia 26, a talentului fiind in ego si cheia 44 a echipei, retelei si Sinarhiei fiind in centrul Splenic.

Cheia 44 este un Hub unde se aduna cei ce au nevoie de resurse, resurse pe care cheia 26 le detine. Astfel, acest canal conecteaza comunitatea cu resursele de care comunitatea are nevoie. Ele sunt posedate de cheia 26 si distribuite folosindu-ne de constientizarea si ghidarea ce vine prin cheia 44 despre cine are nevoie de resursele noastre si de care resurse au nevoie.

Desi asta poate insemna, si adesea inseamna vanzarea de bunuri care au o eticheta cu pretul atasata, si prin platirea de bani se considera “conturile inchise”, la modul spiritual nu este deloc despre asta, ci despre daruri ce vin din inima, lucruri fara de pret care nu creeaza datorii de nici o parte, insa creeaza bunastare ce nu poate fi masurata in bani de ambele parti.

Ego-ul definit este aici pentru a darui din suflet, pentru a da din propriile resurse si din propria munca (ego-ul este totusi un motor) pentru a spori bunastarea si confortul altora. Chiar daca poate fi epuizant, atunci este cel mai fericit. Cand roadele muncii tale sunt consumate de cei dragi, facandu-i fericiti.

Si mai presus de orice munca fizica si voluntariat (desi aceasta este adesea implicata, in special pentru cei care au canalul 40-37), a avea ego-ul definit te cam obliga sa tragi de inima ta pentru a o deschide mai mult, din ce in ce mai mult.

Daca ai ego-ul definit, gandeste-te la el ca la Sacul lui Mos Craciun. Pentru ca fix aia este. Tu esti Mos Craciun, trimisul lui Dumnezeu pe Pamant pentru a da cadouri altora. Da, ai muncit pentru a le confectiona cu sudoarea ta, acolo in atelier, tu si elfii invizibili care conspirau in favoarea ta. Si acum vine Doamne Doamne la tine si iti spune “Oh, uite cat de bogat esti (desi poate ai datorii si n-ai nici un chior si ti-e si foame), ia ia tu din bogatia ta si imparte-o de urgenta cu altii care au nevoie de ea mai mult decat tine”

Ce fac multe persoane cu ego definit e ca simt ca altii vor ceva de la ei. Si cumva simt ca ar putea folosi cadourile din sac fie ca sa isi astampere ei dorintele si vointa, fie ca sa le dea celorlalti. Cand sunt in preajma unui ego definit, CEILALTI SIMT CADOURI. Si in preajma lor, oricat de cumpatati si bine crescuti ar fi, li se face pofta, vor sa bage mana in sac.

Desigur, daca ai ego-ul definit, TU CONTROLEZI SACUL, cat de larg deschizi gura, cate cadouri primeste fiecare, care sunt conditiile in care ceilalti pot primi cadouri. Tu decizi daca se cuvine ceva si cat se cuvine cui. Simti instinctiv ca puterea e la tine. Dar si responsabilitatea.

Inconstient simti ca “Oamenii isi vor cadourile, le vor de la mine si pun responsabilitatea pe mine pentru ce se intampla in dimineata de craciun”

Daca sub bradul celorlalti e gol, Mos Craciun (Tu) a somat si nu si-a facut treaba si nefericirea lor e pe umerii tai. Persoanele cu Ego definit adesea se simt foarte responsabile (desi nu le place deloc) cand altii sunt nefericiti.

E normal, ceva din interiorul tau stie ca sacul e la tine si ca dand drumul la niste resurse din el ar face toata diferenta in viata celorlalti.

Doar ca adesea, resursele pe care ceilalti le cauta, cadourile pe care le vor nu sunt banii tai, munca ta sau truda ta. Cel mai adesea ei vor Dragostea ta, Atentia ta, Timp cu tine.

Imagineaza-ti cand erai copil cum ti-ar fi fost daca in loc ca Mos Craciun sa vina doar o zi pe an pentru 5 minute si sa trebuiasca sa fi fost cuminte tot anul si sa spui o poezie, sa fie prietenul tau, sa stea la cateva case distanta, sa il poti chema cand vrei tu si el sa vina, sa ii poti da fursecuri, suc de portocale, sa te tina in poala si sa iti spuna ce copil bun esti.

Copilul acela e viu in fiecare dintre noi. Si daca ai ego-ul definit tu poti fi Mos Craciun pentru altii. Da, cadourile sunt dragute si ne fac sa ne simtim vrednici de iubire. Dar daca ar fi sa ai de ales intre sa primesti sau nu cadoul de Craciun si sa-l ai pe Mos Craciun ca prieten si sa poti petrece timp cu el, multi cred ca ar alege sa poata sta cu Mos Craciun.

Normal ca vei avea responsabilitati, normal ca viata isi va cere partea si ca trebuie sa muncim pentru a ne intretine. Nu vei putea fi disponibil/a tot timpul, mai ai nevoie de timp si pentru tine.

Dar nu uita, daca ai ego-ul definit, vrei, nu vrei, ESTI MOS CRACIUN pentru altii, si tu controlezi cat de larga e gura sacului ce e de fapt inima ta. Te poti arunca cu totul in el, sau abia poti baga 3 degete?

 

Nu-ti fie frica. Cei ce vor ce e in sacul tau nu iti vor goli inima. Daca ego-ul e definit, INIMA TA E ATELIERUL DE JUCARII AL MOSULUI, intelegi? Daca se goleste, mereu se va umple. Daca inima ti-e goala si nu mai ai curaj si lumina in ea, nu dispera. Divinitatea nu-si lasa mesagerii la greu. Insa trebuie sa o lasi sa-si faca treaba. Trebuie sa-ti lasi inima sa se umple cu dragostea, recunostiinta si aprecierea celorlalti, nu atat pentru ce le dai (desi si aia e important), ci pentru cat ii iubesti!

A fost un articol lung, aproape 5000 de cuvinte.

Dar nici nu se cuvine mai putin pentru persoane cu atat de oferit lumii.

Daca ai ego-ul definit, NU ITI FIE FRICA SA FII MOS CRACIUN, si, multumita tie, “Sa fie Craciun in fiecare zi”, poate fi nu doar o fantezie de copil, ci o realitate vie. Atata timp cat porti spiritul craciunului in inima ta, NIMIC NU O POATE GOLI pentru prea multa vreme.