Energia Masculina si Feminina in Relatii

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-mars-venus-symbols-image11704106Desi sexul nostru este fix, energia noastra nu este. Energia cu care venim in relatie este dincolo de sex. Ea poate fi recunoscuta, desi este invizibila.

O persoana cu energie Masculina predominanta va avea o semnatura energetica similara, fie ca este barbat, fie ca este femeie. Energia masculina se va manifesta oarecum diferit intre barbati si femei, dar doar ca timbru, nu ca esenta.

Este ca la cutiile de rezonanta. Aceeasi nota Do de pe portativ, daca o cantam pe 3 chitari diferite va suna diferit. Este aceeasi nota, dar din pricina cutiei de rezonanta ea va suna diferit.

La fel este si cu energia, structura ei este fundamental aceeasi, Structura, nu Forma. Aceeasi structura poate sa se manifeste in mii de forme, dar intotdeauna vei recunoaste structura comuna.

In mare, avem doar 2 tipuri de dinamica a energiei : cea Masculina si cea Feminina.


Energia Feminina – Receptivitate si Schimbare

Poate credeati ca voi incepe cu energia masculina, pentru ca ea este de obicei cea care initiaza, dar nu. Poate si pentru ca in profilul de Cheile Genelor, in sfera Muncii Vietii am cheia 2, cea mai receptiva dintre cele 64 de chei ale genelor, formata doar din linii feminine (intrerupte) si am inteles contemplandu-mi viata ca totul, chiar si energia masculina, este continuta in stare de embrion in energia feminina, receptiva.

Energia feminina nu are o agenda a ei. Ea este ca apa. Ea este aici pentru a primi agenda Sinelui Superior. La nivel mai practic, ea nu este aici pentru a ii schimba pe altii sau a ii impulsiona la actiune, ci pentru a prelua impulsul lor energetic si a il duce mai departe.

Energia Feminina este aici pentru a fi inseminata si schimbata de energia masculina. Ea este aici nu ca sa isi schimbe partenerul de relatie, ci ca sa fie schimbata, transmutata de partenerul de relatie.

Cum o recunosti

Daca esti o persoana care nu vrea sa ii schimbe pe ceilalti, in special nu are o agenda de a cataliza transformarea partenerului de relatie intr-o persoana mai buna, mai radianta, ci prefera mai degraba sa se bucure de viata, de momentul prezent, de toate lucrurile care vin natural si usor, fara efort, atunci e foarte posibil ca tu esti purtatorul de energie feminina in relatie.

Partea posibil problematica – Controlul si Rigiditatea Propriei Identitati

Fiecare dintre cele doua energii are o parte problematica, o parte buna, si o parte foarte buna.

Energia feminina este o energie Magnetica. Ea este asemeni ovulului, care are nevoie sa fie insamantat pentru a produce viata. Ea nu are propria ei energie cinetica, dar are magnetismul necesare care intotdeauna va atrage energia masculina catre ea.

Si nu ma refer aici la atractie sexuala, ci la atractia magnetica prin campul eteric al directiei energiei masculine. Energia transmutarii va veni inevitabil catre tine, chiar in numar mare. O persoana cu o energie feminina puternica, fie ea barbat sau femeie, va fi efectiv ”bombardata” de energia schimbarii din partea altor persoane, in special a partenerului de viata.

Posibile probleme pentru persoanele cu aceasta energie apar cand ele, in loc sa realizeze ca NU PARTENERUL ESTE AICI SA SE SCHIMBE, CI ELE, tin cu dintii de ”Eu asa sunt si astea sunt preferintele mele, refuz sa dezvolt calitati noi, moduri noi de a vedea lumea, Sinele meu e deja format si asta e (nu se mai schimba de la o varsta in colo)”.

Mai departe, felul in care ele mentin acest Status Quo al Identitatii si Directiei lor este prin a-i Controla pe cei din jur. Controlul este foarte diferit de masculinul ”A impinge” sau ”A fi agresiv”.

Controlul nu este agresiv, el este rautacios. Nu este o forta Electrica, ci una Magnetica, ca un camp energetic palpabil ce se strange in jurul celui controlat la fel cum mana se strange in jurul a ceva ce strangi.

Controlul nu necesita propria miscare, ci doar ”sugrumarea” energetica a celuilalt. Un astfel de caracter devine rigid, lipsit de viata si va accepta bucuros multe din constrangerile exterioare si ale celorlalti, pentru a putea constrange la randul lui.

Din aceasta perspectiva, energia Feminina nu vrea ca tu sa te schimbi. N-are nimic cu tine. Ea vrea doar sa fie lasata in pace si sa nu fie fecundata.

Frica ce duce la aceste manifestari ale Controlului si insistenta ca ”Eu asa sunt si nu vreau sa ma schimb” este ca Daca accept transformarea care vine din exterior, MA NEG PE MINE!

Cum energia feminina nu vrea sa se nege pe sine, si nu vrea ca nimeni sa se nege pe sine (nu doar ea), sa accepte transformarea ar fi cea mai nebuneasca idee.

Ea nu realizeaza ca este insasi natura energiei feminine de a fi receptiva la schimbare, de a avea nevoie de schimbare pentru a isi implini propria natura. Ea nu realizeaza ca adevarata negare nu este A se Transforma, ci A Ramane cine Esti.

Energia Feminina nu este aici ca sa decida ea cine vrea sa fie, desi am fost cu totii educati intr-o cultura masculina care ne invata ca ”Trebuie sa stii cine vrei sa fii si doar tu trebuie sa decizi cine vrei sa fii si nimeni altul, sau ai incurcat-o!”.

Energia feminina a fost programata prost, a fost programata sa fie impermeabila la transformare, deci a fost programata sa lucreze impotriva propriei sale naturi.

A face asta energiei feminine este acelasi lucru cu a avea ovule care nu pot fi penetrate de spermatozoizi. Nu e ca ele n-ar fi fertile, dar daca nici unul nu le penetreaza, la fel de bine ar putea fi sterile, pentru ca ele nu vor produce oricum viata.

Rezultatul la nivel de societate cand energia feminina functioneaza altfel este ca lucrurile par a se misca greu, par a sta pe loc, si treptat-treptat forta vitala, entuziasmul si indrazneala unei vieti bune par a seca.

Partea Buna – Deschiderea si Bucuria Vietii

Energia Feminina este aici pentru a fi fertila si pentru a fi transformata de energia masculina. Transformarea este lipsita de efort. Daca este vreun efort, el vine din respingerea la nivel inconstient a increderii. Cand nu ai incredere in forta masculina, in mod inconstient ii rezisti, o respingi, lupti pentru ca transformarea sa nu se petreaca de frica sa nu te pierzi.

Dar cand ai incredere in energia masculina, care stii ca este tot o expresie a ta, atunci energia ei poate sa iti dea directie, sa iti schimbe directia, si sa te surprinda cu transformarile fericite care au loc in viata ta.

E ca si cum ai fi intr-un taxi, doar ca nu ii spui unde sa te duca. Tu doar stai, te uiti pe geam, te relaxezi, si iti ajuti si barbatul sa se relaxeze. Energia masculina nu este buna la a se relaxa, de asta are nevoie de energia feminina. Energia masculina e buna la transformare, la a da impulsul nou si creativ, de asta energia feminina are nevoie de ea.

Dar, indata ce neincrederea si rezistenta sa instaleaza, forta transformarii si a norocului pozitiv pe care energia masculina ar genera-o in viata ta se pierde.

Persoanele cu energie feminina nu realizeaza ca ele isi fac propriul ghinion, ele isi genereaza propria rezistenta incercand sa ramana exact cum sunt si nefiind deschise si receptive la directiile care vin dinspre energia masculina a partenerului.

Ele incearca sa fie ”propriul lor barbat”, poate pentru ca au fost dezamagite de directia pe care au primit-o de la alte energii masculine ale vietii lor, poate de tatal lor (fie ca au fost barbati sau femei).

Aceasta pur si simplu nu merge. Energia feminina e aici sa fie deschisa si sa se bucure de noua directie imbratisand-o. Este aici sa fie ca apa, nu ca stanca sau ca gheata. Apa nu are forma si nu isi doreste sa aiba. Ea stie ca nu renunta la sine daca e pusa in alt vas. E tot apa, e la fel de buna!

Partea Foarte Buna – Bogatia Existentei si Norocul Chior

Am auzit cu totii expresia ”Noroc Chior”.  ”Norocul” nu este o intamplare, ci o arta. Este arta de a fi receptiv la directiile Sinelui Superior. Este arta de a avea incredere. Dar pentru asta, trebuie sa fii chior, trebuie sa nu vezi. Trebuie ca ”Ochii” tai sa fie energia masculina a partenerului.

”Dar daca voi fi dus intr-un loc care nu imi place, care nu se potriveste cu sinele meu actual?”

Ei bine, daca inca mai tii de sinele tau ”actual”, inseamna ca inca mai tii de trecutul tau, ca nu vrei sa primesti viata pe deplin in tine. Iar norocul tau este undeva in acel flux al vietii. Dar la fel cum nu putem calca de 2 ori in acelasi rau, nu exista vreun sine fix, sau vreun sine de vreun fel care sa fie ”Sinele meu” si la care sa ii placa sau sa nu ii placa ce primesti.

Cand poti trai in acea stare de totalitate si de dez-identificare cu tine insuti, poti dizolva energia masculina a partenerului in tine si creezi un camp magnetic care atrage norocul bun, nu doar pentru tine, ci si pentru el.

Devii efectiv un punct focal al norocului daca te lasi ghidat de energia sinelui mai inalt al energiei masculine a partenerului. Aceasta este stiinta bogatiei holistice a vietii. Lasi viata sa te surprinda si nu ii pui nici un fel de conditii. Nu incerci sa controlezi nimic si te bucuri de tot parcursul si de tot ce primesti in el. Cum sa nu te bucuri daca nu ai conditii?

Energia Masculina – Creativitate si Generozitate

Daca energia Feminina este energia Lunii si a Pamantului, energia Masculina este a Soarelui.

La fel ca spermatozoizii, simbolul chintesential al masculinitatii, impulsul tau creativ, energia ta vitala pe care o ai din abundenta este aici sa miste lucrurile, sa creeze schimbare, sa fecundeze energia feminina a celor din jur.

Energia si iubirea ta sunt ca a Soarelui, care radiaza in toate directiile fara sa se poata opri. De aici si vorbele care se spun despre barbatii cu multa energie masculina ca ei vor sa fecundeze tot ce are fusta si e atractiv.

Bineinteles, in plan practic lucrurile nu stau asa, altfel, toate persoanele cu energie masculina ar fi poligame. Dar este o metafora buna. Energia ta creatoare nu decide spre cine se duce si spre cine nu. Ea pur si simplu radiaza in toate directiile si cine e receptiv la ea va primi transmutarea care vine prin tine, iar cine e opac, e opac.

Cum o recunosti

La nivel de baza, ai un sentiment puternic, ca un foc in sange ca vrei ca cei la care tii, si altii daca se poate, sa se transforme, sa fie mai ”cum vrei tu”. Nu inseamna ca acel ”cum vrei tu” e ceva bun si frumos, ci ca directia ta este una inspre altii si vrea sa ii muteze.

In esenta totusi, energia masculina nu vrea sa ii schimbe pe altii cu orice pret si este de fapt foarte respectuoasa fata de frumusetea si unicitatea celorlalti. Totusi ea stie ca agenda ei nu este sa lase lucrurile asa cum sunt, asta face energie feminina.

Energia Masculina are o agenda, o agenda creatoare, o agenda care promoveaza transformarea personala, intai in sine, si apoi in ceilalti. Ea este aici ca sa ii fecundeze pe cei dragi cu directia pe care este aici sa o dea.

Eneegia masculina este o forta de propulsie in directia Sinelui Superior. Sigur, cand nu merge bine este doar o forta de propulsie si atat. Incotro impinge, Dumnezeu stie, dar nu are cum sa nu impinga. Nici nu prea ii pasa incotro impinge, pentru ca daca tine acea energie creativa in el il arde.

Energia masculina are semnatura darzeniei, a agresivitatii, a vivacitatii si intotdeauna directia ei este catre altii. Agenda ei sunt Altii si imputernicirea mutatiei lor. Energia masculina cauta in mod instinctiv energia feminina si receptivitatea ei la a fi transformata.

 

Partea Posibil Problematica – Lipsa de Rabdare si de Curtoazie

Partea posibil problematica o vedem cu totii, in special in vest. Chiar si persoanele cu energie feminina primar exprima partea problematica a energiei masculine. De ce? Pentru ca au primit directie proasta de la cei care intr-adevar purtau aceasta energie cand erau copii si au zis ”Stii ce, voi deveni propriul meu barbat, voi avea propria mea directie, pentru ca e mai putin dureros decat sa stau si sa astept o directie buna din exteriorul meu”.

Si asta a devenit paradigma noastra si astfel partea receptiva, energia feminina a fost corupta si transformata intr-o pseudo-energie masculina, desi n-a fost niciodata programata pentru a fi astfel.

La nivel individual, de familie si de cuplu doar recreem marea drama a energiei masculine care da o directie care e orice numai nu creativa si care are de a face cu orice numai nu cu principiile Sinelui Superior.

Directia energiei masculine la nivel de societate in zilele noastre e lesne de vazut cat de bolnava este, cat de lipsita de esenta, de viziune, de armonie este. Nu ii pasa in ce directie se schimba lucrurile atata timp cat merg in ce directie vor ei. Ce daca in acea directie e o prapastie in care vor pica multi oameni? Energiei masculine problematice nu ii pasa.

Ea poate fi teribil de invaziva si lipsita de curtoaie cand incearca sa introduca mutatia in celalalt. Va vrea schimbare cu orice pret, fara sa ii pese de efectul organic al acelei schimbari. Va vrea schimbare accelerata, fara sa ii pese ca ritmul schimbarii e poate prea rapid.

E si normal ca energia feminina a planetei incepe sa caute sa controleze energia masculina, sa o stranguleze si sa o domesticeasca, caci daca ar lasa-o libera ar face ravagii.

Da, energia masculina nu este aici sa lase lucrurile asa cum sunt, ci pentru a le face sa evolueze spre o armonie mai inalta, spre un Sine mai curat, mai pur, mai viu si mai luminos.

Dar la nivelul de masa face fix inversul. Mutatia pe care o imputerniceste este mai degraba spre dizarmonie din ce in ce mai mare, spre scindare, spre principiile Sinelui Inferior, obsedat de putere si care nu poate vedea lumina in altii.

Partea Buna – Dinamism si Vitalitate

Energia Masculina este Electrica. Ea poate electriza energia feminina, o poate defibrila, o poate aduce la viata dandu-i socul electric de care are nevoie si energia propulsoare. Energia feminina este ca o masina goala cu un pasager in ea, dar Energia Masculina este ca motorul si scanteia de la aprindere.

Degeaba ai masina daca nu ai motor. Ea aduce vitalitatea, viata, dinamismul si aventura in viata energiei feminine. Energia masculina are scop datorita energiei feminine existenta in lume, in special cea a partenerului sau a partenerei de viata.

Atitudinea ei atunci cand vrea sa introduca mutatia in sistemul celui care poarta energia feminina este de profunda reverenta. Asta nu inseamna ca isi va lasa partenerul sa nu se schimbe sau sa ramana la fel. Asta nu inseamna ca nu el va da directia transformarii. Ci ca, in timp ce va face aceste lucruri, el va avea cel mai profund respect pentru cine este si a fost persoana care trece prin transmutare si stie ca de fapt energia sa masculina este primita in casa mare a energiei feminine.

De asemenea, la acest nivel, singura ”Competitie” a energiei masculine cu alte energii tot masculine este ”Cine poate introduce cea mai de folos mutatie”, dar spiritul este de serviciu. Cel ce poarta energia masculina intelege ca toate celalte energii masculine, ale altor purtatori, barbati si femei, vor ajuta pe partenerul sau sa aiba viata pe care o merita si norocul pe care il merita.

El nu e gelos ca altul ajuta mai mult, sau ca mutatia altuia prinde mai bine decat a lui. Nu ii considera pe ceilalti competitori, ci servitori ai intregului.

Intr-un final, daca ai sa zicem 6 purtatori de energie masculina si 6 purtatori de energie feminina, fiecare purtator al energiei masculine va incerca sa dea directie la fiecare din cel 6 purtatori de energie feminina, iar fiecare purtator de energie feminina va primi mutatie, directie si noroc nu de la doar 1, ci de la 6 energii masculine.

O singura persoana cu energie feminina este destinata de a fi servita nu doar de o singura persoana cu energie masculina, oricat de puternica si penetranta ar fi acea energie masculina. O singura persoana feminina e ca un castel care are nevoie de multi muncitori pentru a fi construit.

Nu exista competitie in aceasta lume, doar cooperare si prietenie, dar aceasta este o lume pe care multi o resping, o inteleg drept imorala, etc.

Multi considera, la nivel de relatie ca asta ar fi poligamie, sau a intretine ”aventuri emotionale” cu multiple persoane.

O astfel de atitudine nu intelege dinamica energiei masculine si feminine sau daca o intelege nu vrea sa o accepte.

O persoana cu energie masculina puternica este de fapt profund monogama, dar asta nu inseamna ca energia lui nu va fi chemata natural sa serveasca si alte energii feminine, nu doar pe a partenerului sau partenerei sale.

Misiunea unei persoane cu energii masculine include cat mai multe persoane cu energie feminina posibil, caci ele sunt receptorii naturali ai energiei sale. A cauta sa servesti si alte persoane decat pe partenerul tau de cuplu este ceva perfect natural pentru o persoana cu energie masculina si destul de greu de procesat pentru o persoana cu energie feminina, al carei mod de operare este foarte diferit.

Partea Foarte Buna – Extaz si Implinire

Energia Masculina este aici pentru a fi curtenitoare fata de fiecare persoana cu energie feminina pe care o intalneste, barbat sau femeie.

Energia Masculina este aici sa serveasca Energia Feminina, toata energia feminina, nu doar una. Cu cat mai mult serveste, cu cat mai mult creeaza si cu cat mai mult da directia Sinelui Superior, cu atat mai tare arde Soarele energiei masculine si mai implinit este purtatorul ei.

Ceea ce pentru purtatorii de energie feminina se mainfesta ca noroc si o plutire naturala prin viata pe curentii magnetici ai destinului, pentru purtatorii de energie masculina se manifesta drept Descarcari Electrice Extatice si o senzatie profund electrica ce iti ridica parul pe maini de Implinire.

Acea implinire vine din implinirea scopului Sinelui Superior: Sa Creeze prin lumina sa serviciu, dragoste si energie noua, libera pentru a energiza, a crea si a dinamiza intreaga creatie.

Energia Masculina este Samanta, iar energia Feminina este solul fertil care se deschide ca sa primeasca.

Si astfel Dragostea, si Viata se naste, si totul se misca, si creste, si prospera, iar Masculinul se dizolva in Oceanul Feminin al linistii si Desfatarii.

Si in uniunea mistica a celor doua principii care nu sunt contrarii, ci complementare, apare al 3-lea: Dragostea, Viata, Infinitul.