Iarta-te si mergi mai departe

Daca te uiti in trecut, atunci sa fie cu bucurie pentru placerile ce le-ai avut. Daca te uiti in prezent, atunci sa fie cu excitare, pentru ca iti traiesti visul chiar acum, iar daca te uiti in viitor, atunci sa fie cu entuziasm, pentru ca stii ca oricat de bun ar fi prezentul, ce e mai bun abia urmeaza sa vina!

2-2-devaSalut!, mi-ai lipsit. Sper ca si eu tie 🙂 Dupa cum ti-am zis am fost la Deva, alaturi de iubita mea, am descoperit un oras nou, prieteni noi, experiente noi, chiar pot sa zic ca mi-am trait visul. A fost cu adevarat o experienta pe sufletul meu. Acum m-am intors. As vrea sa spun ca m-am gandit la tine, cititorule in acele momente si chiar am facut-o, dar doar in rare ocazii, pentru ca a fost o experienta prea activa si prea intensa pentru a ma mai putea gandi la altceva decat experienta in sine. A fost cu adevarat o experienta de AICI si ACUM deplina. Practic, n-am facut altceva decat sa imi urmez intelegerile despre care iti spuneam in articolul anterior

Iarta-te – nu ai facut nimic gresit!

Totusi, cat de des chiar aplicam cele spuse in primele randuri? Chiar ne uitam in trecut cu bucurie si spunem zambind “Ah, ce bine a fost!”, sau cand privim acolo avem unburn-burning-fire-girl-nails-past-Favim.com-64511 imens bagaj emotional de lucruri, pe care am fi putut sa le facem mai bine dar n-am avut curajul sau tragerea de inima,?

Daca ti-a intrat o aschie in deget, stii ce sfat ti-as da? IMPINGE-O MAI TARE IN INTERIOR, ca sa o simti si apoi da vina pe gard sau pe scandura din care a intrat pentru ce simti, asta o sa rezolve situatia! Sa iti spun un secret: Ai cam aceleasi sanse de a-ti rezolva trecutul cate ai sa faci un peste mort sa innoate! Stii, ii zice trecut pentru un motiv: A TRECUT! Daca iti place sa cari pietre de moara, perfect, dar n-ar fi mai frumos sa te bucuri de prezent… zic si eu 🙂

Rusina si vina – cei mai buni prieteni ai omului

Rusinea sau auto-invinovatirea sunt prietenii tai cei mai buni! Nu stiai? Atunci de ce ar fi incercat parintii tai sa iti spuna cu toata autoritatea lor “Sa iti fie rusine, cum ai putut sa zici cannon/ faci una ca asta!” sau “Cu mine nu vorbesti asa dupa ce te-am crescut! Eu nu sunt colegii tai! Sa-ti fie rusine!” Doar te iubesc, nu? Iti vor binele! Trebuie atunci ca si rusina si vina sunt chestii bune pentru tine. Te pun “la locul tau”, devii un om respectabil, care nu le deranjeaza orgoliile si sensibilitatile celorlalti (si mai ales nici pe ale lor).

Sa nu cumva sa ai incredere in tine si in individualitatea ta. Societatea are nevoie de oameni rusinosi care se pot simti vinovati daca incalca “granitele” celorlalti. Pe aceia ii poate controla si modela ca pe plastilina dupa nevoile ei. Restul sunt prea tari (de cap). Esti UN INDIVID. O scanteie divina dintr-un foc universal si scanteia ta nu o mai are nimeni. Daca lasi rugina rusinii sau a auto-invinovatirii sa ajunga la tine, s-a zis cu lumina ta, iar lumea va fi mai intunecata.

Scoate-ti copilul interior la joaca!

Crezi ca scanteia ta nu conteaza? Daca da, as vrea sa ies prin ecranul calculatorului si sa iti dau o mama de bataie la fund (cu toata iubirea) sa ma tii minte! Cum poti sa fii atat de inconstient si iresponsabil? playCum poti sa crezi ca talentul tau nu conteaza? Ai fost candva copil, venit pe lume cu o misiune mareata. Atunci stiai, dar ai uitat. Atunci nu te indoiai, dar acum o faci. Atunci nu cunosteai rusina si vina, acum au ros si au ros si lumina copilului care erai e posibil sa se fi stins.

Daca ar fi copiii tai care mor de frig, parintii tai care se sting, iubitul tau sau iubita ta care are nevoie de ajutor, ti-ar pasa? Daca tu ai fi singura sursa de caldura, ti-ar pasa? Cat de usor sa zici “Lasa, sunt altii care lumineaza, nu mai e nevoie si de mine”. Esti un individ magnific si vrei nu vrei viata ta e un exemplu. Altii se uita la tine si te copiaza. Arata-le ce inseamna sa fii om, sa fii un individ, sa te joci si sa te bucuri de viata cu excitabilitate si entuziasm. Arata-le ce inseamna sa traiesti in AICI SI ACUM, plin de vitalitate si de pofta de viata si joaca. E nevoie de tine! E nevoie sa redevii copil si sa te joci pentru ca doar asa vei putea arata si celorlalti ce inseamna cu adevarat:

ZAMBESTE DIN INIMA!

Iti las mai jos si link-ul de newsletter ca sa ramai la curent cu noutatile de pe site, workshop-uri si alte lucruri interesante!